Lionel Mesi je dogovorio dvogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom, javio je Bi-Bi-Si.

Španski novinar koji je kolumnista Bi-Bi-Sija, Giljem Balage objavio je da je dogovor postignut između Mesija i francuskog vicešampiona.

„Sve je gotovo, dogovor je postignut. Sve se dogodilo pre nekoliko minuta“, rekao je on, a Bi-Bi-Si preneo malo posle 13.00 časova.

„Njegova nemara je bila da ostane u Barseloni, ali morao je da ode, a Pari Sen Žermen je klub gde je mogao da ode. Njegova želja je da odigra što bolje u Pari Sen Žermenu, a onda da odigrao što bolje na Mundijalu u Kataru“, navodi dalje Balage.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena (bez namere da ulazimo dalje u istorijsku gradaciju fudbalera) postigao je 672 gola na 778 mečeva za klub u koji je stigao sa 13 godina.

Osvojio je Zlatnu loptu šest puta, a osvojio je 35 trofeja sa katalonskim klubom.

Mesi će biti peto pojačanje Pari Sen Žermena, ovog leta, nakon Ašrafa Hakimija, Đanluiđija Donarume, Serhija Ramosa i Žoržinja Vajnalduma.

Mesi je prihvatio 50 odsto manju platu u Barselonu, što je najviše što je ona zakonski mogla biti smanjena. Ali Barselona i dalje to nije mogla da isplari, shodno limitu koji je postavila La Liga.

„Zarađivao je 140 miliona evra godišnje u Barseloni, a otprilike je 40 odsto odlazilo na porez. Liga nije verovala da bi on igrao besplatno, a nije isključeno da je Barselona upravo to htela da prezentuje španskim fudbalskim vlastima. Barselona, naprosto, ne može da ga priušti, jer ima oko milijardu evra duga“, rekao je Balage, preneo je RTS.

Ostavi komentar

Translate »