Večeras (22 časa) u Anahajmu, prvog dana treće nedelje takmičenja, srpski odbojkaši igraju protiv reprezentacije koja ih je izbacila u osmini finala Svetskog prvenstva.

Odbojkaši Srbije nastavljaju takmičenje u Ligi nacija, a večeras po srednjeevropskom vremenu (22 časa), u američkom gradu Anahajmu, protivnik će im biti stari dužnik Argentina. Naš tim je posle dve nedelje takmičenja (osam kola) na devetoj poziciji, a prvih osam plasiraće se na završni turnir u Gdanjsku (19–23. jul).

Pred srpskom ekipom su četiri meča u narednih nedelju dana, a posle Argentine, slede dueli sa Kubom, Francuskom i Bugarskom. Nema sumnje da će prvi korak biti i najteži.

– Put je bio dug, vremenska razlika devet sati, prvi dani su protekli u adaptaciji – kaže selektor Srbije Igor Kolaković. – Važno je da smo zdravi doputovali i da s nestrpljenjem očekujemo početak turnira. Prvi cilj je bio da obezbedimo sebi dobar san. Argentina igra jako dobro na ovom turniru, prepoznatljiva je po svom dizaču De Čeku, nije ga bilo na drugom turniru, sada se vraća. pa da nas čeka težak zadatak protiv ekipe koja je ispred nas na tabeli, pobedila nas je u osmini finala Svetskog prvenstva i igra jako dobro. Biće to veliki izazov za nas.

U tim su se vratili kapiten Uroš Kovačević i Marko Podraščanin, ali pitanje je u kojoj će meri moći da pomognu. Selektor ističe da već njihovo prisustvo dovoljno znači za ekipu, a pomenuo je i napredak mladog igrača Veljka Mašulovića:

– I Kovačević i Podraščanin su konačno u procesu i to je važno ne samo zbog ovog turnira već i zbog Evropskog prvenstva i olimpijskih kvalifikacija koje brzo stižu. Veoma je važno da su uz tim, siguran sam da će njihovo iskustvo mnogo značiti. Koliko će biti upotrebljivi u igri i s kojim kvalitetom, videćemo. Što se tiče Veljka Mašulovića, zaslužio je da ode i na ovaj turnir. To je momak koji ne samo da obećava, u smislu neke perspektive, već sada doprinosi kvalitetom rada u reprezentaciji.

Reprezentativac Petar Ksrmanović kaže da je svakome u timu jasno koliko je Argentina neugodna, ali i da je svima stalo da joj se revanširaju za neke poraze poslednjih godina:

– Ovo je odlučujući vikend za nas. Sigurno je da ćemo u ove četiri utakmice dati sve od sebe, da završimo u osam najboljih i da se kvalifikujemo u četvrtfinale Lige nacija. Prvi protivnik je uvek neugodna Argentina koja nas je poslednjih godina iznenadila više puta, tako da je sada pravi trenutak da im vratimo istom merom. Nadam se da ćemo osvojiti što više bodova u ove četiri utakmice i da ćemo uspeti da se kvalifikujemo na završni turnir.

Ostavi komentar

Translate »