Liga B timova loše startovala – Još prilikom osnivanja Lige B timova, poučeni ranijim iskustvima, sumnjalo se da će se takmičenje redovno odvijati

Potvrda je usledila već u prva tri kola. Izuzimajući prvu nijedna runda nije bila kompletna. Ukupno je odloženo pet utakmica.

Klubovi je trebalo da bolje razmisle kad su prihvatili učešće u ligi. Drugačija bi situacija bila da smo takmičenje počeli na jesen, a ne na proleće kad nam predstoje plej-of i plej-aut i završnica kupa. Mnogi se pravdaju da nemaju dovoljan fond igrača i za učešće u ovoj ligi. Pokušaćemo ipak, da pronađemo termine i do kraja maja, kako je i bilo planirano, pre odlaska igrača na odmor, okončamo sezonu – kaže Miodrag Janković, komesar za takmičenje Lige B timova.

Naredno, četvrto, kolo neće biti zakazano dok se ne odigraju zaostali mečevi. Reč je o duelima: Radnički (Niš) – Partizan, Crvena zvezda – Čukarički, Mladost (Lučani) – Crvena zvezda, Čukarički – Kolubara i Bežanija – Radnički (Niš).

Čekamo odgovore klubova o predloženom terminu u ponedeljak. Problem predstavljaju i predstojeći Vaskršnji praznici, odnosno dva kola Super lige zakazana u periodu od 13. do 18. aprila. Pronalaženje terena nije prepreka, dostupni su nam sportski centri na Adi Ciganliji i u Staroj Pazovi – poručio je Janković.

Predviđeno je da se posle devetog kola odigraju dve polufinalne i finalna utakmica, ali ukoliko se nastavi ovim tempom veliko je pitanje da li će plan biti ispunjen.

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »