Legendarni košarkaš Pau Gasol se posle 20 godina vraća u Barselonu!

Legendarni 40-godišnji španski košarkaš Pau Gasol postigao je dogovor sa Barselonom, za koju će nastupati bar do kraja sezone, prenose španski i katalonski mediji. Stariji od braće Gasol vraća se u „Blaugranu“ nakon 20 godina.

Bomba je odjeknula u evropskoj košarci – Pau Gasol vraća se aktivnom igranju i to u dresu Barselone, u kojoj je započeo profesionalnu karijeru!

Kako prenosi Mundo Deportivo, Gasol i Barselona postigli su dogovor do kraja sezone.

Gasol se zbog brojnih povreda, pre dve godine odlučio na (privremeni) prekid karijere, a pored Barselone, postojalo je interesovanje LA Lejkersa, gde bi Pau igrao zajedno sa svojim bratom Markom.

Pau se u Barsu vraća bar do kraja sezone, a jedan od ciljeva povratka je i sticanje fizičke spreme i forme za predstojeće Olimpijske igre, koje planira da igra.

Pau Gasol je sada već davne 1998. godine započeo karijeru u Barseloni, da bi se 2001. godine otisnuo u NBA ligi.

Prvo je nastupao za Memfis sedam godina, da bi potom bio prosleđen u LA Lejkerse (u razmeni su bila uključena prava za njegovog brata Marka). 

Za „jezeraše“ je nastupao šest godina i bio jedan od ključnih šrafova u osvajanju dve titule u NBA ligi, 2009. i 2010. godine.

Posle Lejkersa igrao je dve godine za Čikago, tri za San Antonio, da bi NBA karijeru 2019. završio u Milvokiju, za koji je odigrao tri utakmice.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je tri zlata na EP, jedno na SP, srebrn je bio dva puta na OI i EP, dok se bronzanom medaljom na najvećim turnirima okitio tri puta.

Gasolu će trener u Barsi biti Šarunas Jasikevičijus, sa kojim je bio nekadašnji saigrač u katalonskom klubu, a Pau dobro poznaje i Nikolu Mirotića, sa kojim je sarađivao na terenu u Bulsima.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: