Lazar Anić sa Kipra do norme za London

Lazar Anić, Finalista skoka udalj na EP u Beogradu, nalazi se sa ostalim članovima reprezentacije na pripremama u Nikoziji na Kipru.  Prezadovoljan uslovima, prvi test imaće već 20.maja na Kritu.

“Pripreme teku po planu, sve što je trebalo da se odradi do sad odradjeno je onako kako treba. Zdrav sam i to je veoma važno održati u ovom periodu. Fokus  priprema su tehnika i brzina i to je ono što želimo da popravimo kako bismo bili spremni da ove godine konstantno skačemo veoma daleko”, rekao je Lazar Anić.

Njegov najbolji rezultat zabeležio je na Evropskog atletskom prvenstvu u dvorani koje je održano u Beogradu, kada je doskočio do 7.98 metara. Norma u skoku udalj, za SP u Londonu koje se održava početkom avgusta je 8.15 metara. Toliko će biti potrebno da srpski atletičar skoči kako bi se našao među 32 elitna atletičara sveta.

“Ove letnje sezone ću imati veliki broj takmičenja i veliki broj šansi za ispunjenje norme za SPu Londonu sto je naš glavni cilj”.

Izvor i foto ASS

Pročitajte i ovo:

One Thought to “Lazar Anić sa Kipra do norme za London”

  1. […] i Amela nisu uspeli – Srpski atletičar Lazar Anić nije uspeo da se plasira u finale skoka udalj na Svetskom prvenstvu u atletici a Amela je svoju […]

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: