U srpskom fudbalu ni mečevi omladinske lige ne mogu da prođu bez kontroverzi, a ponovo je u centru pažnje arbitar Srđan Obradovića.

Sudija iz Jagodine najpre je došao u centar pažnje javnosti arbitražom na duelu Partizana iz Radnika iz Surdulice početkom aprila, da bi onda prevideo gol aut na večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana, posle čega su crveno-beli povelim, a poslednji u nizu mečeva na kojima je imao ‘glavnu’ ulogu jeste okršaj Zvezde i Vojvodine pretprošlog vikenda.

Sada, na način na koji je obavljao svoj posao žalili su se iz kruševačkog Napretka.

U odlučujućoj utakmici 27. kola omladinske lige Srbije, koja je bila derbi začelja, omladinci Napretka podelili su plen sa vršnjacima iz Jagodine rezultatom 1:1( 0:0).

Napredak je veći deo drugog poluvremena igrao sa devet igrača jer je u 64.minutu pocrveneo Gajić, a samo tri minuta kasnije i Palurović.

Sa devet igrača protiv njih 12, Napredak je poveo golom Kvekveskirija u 74. minutu, da bi domaći izjednačili već u 77. golom Stojanovića. Iako je utakmica produžena diskutabilnih šest minuta domaćin nije uspeo da osvoji sva tri boda, što je očigledno bila želja sudije Srđana Obradovića„, navodi se na sajtu ‘Čarapana’.

Pitanje koje se neizostavno nameće je po kom šablonu se vrši delegiranje sudija za omladinsku ligu Srbije obzirom da je glavni sudija, koji sudi i Superligu, Srđan Obradović iz Jagodine? Učestvovanje u sportu uči mlade timskom radu, liderstvu, samodisciplini, odgovornosti, toleranciji, razvija njihove veštine savladavanja različitih problema, uči ih istrajnosti, poštovanju autoriteta, razvija radne navike, jača njihov karakter, samopoštovanje i samopouzdanje. Da li ih već na početku, pretencioznim odlukama ljudi u crnom, treba naučiti da kradu, lažu i simuliraju?! Da li nam treba takva omladina?„, dodaje se.

Uprava tima iz Kruševca je za ovaj meč angažovala dva snimatelja.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »