Kvarovi zaustavili Borkovića u Nemačkoj

Kvarovi onemogućili dobar rezultat – Srpski automobilista Dušan Borković zbog kvarova na vozilu nije uspeo da osvoji bodove u nemačkom Ošerslebemu tokom sedmog vikenda TCR šampionata.

Borkoviću je na obe trke u Alfa Romeo Đulijeti zbog elektronskog kvara otkazao servo upravljač, a čak osmi put ove sezone.

Nakon starta sa 14. pozicije brzo se probio za tri mesta, ali je posle nekoliko duela sa Paulsenom, koji je u par navrata udario Borkovićevu Alfu nanevši mu nepopravljivu štetu.

Srpskom asu je prvo pukao spliter, pa mu je blokirala letva volana, da bi mu na kraju stradao i hladnjak, posle čega je defdinitivno morao u boks u 11. krugu.

U drugoj trci Borković se dokopao šestog mesta, ali mu se javi isti kvar za kraj maleroznog vikenda.

„Jako sam besan. Ne mogu da verujem da mi na svakoj trci, od kada su posle Bahreina zamenili šasiju, otkaže isti deo. Jako sam razočaran, a pogotovo mi je žao što sam u drugoj trci imao sjajnu šestu poziciju i povratio bih šesto mesto u generalnom plasmanu. Automobili već u sredu kreću na Tajland i neće imati vremena da otkriju zašto samo na mom automobilu jedna te ista stvar otkazuje kad je sve 100 odsto novo. Sve su promenili na autu i problem ne nestaje“, izjavio je Borković nakon trka.

Dušan Borković posle sedam TCR vikenda ima 82 boda i zauzima sedmo mesto u generalnom plasmanu.

Sada predstoji letnja pauza u TCR šampionatu, a nastavak je zakazan za 2. i 3. septembar na tajlandskom Buriramu.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: