Aleksandar Kukolj, koji je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Varšavi osvojio zlatnu medalju, bio je gost Dnevnika RTS-a i tom prilikom istakao da je verovao u proces i uspeh na prvenstvu Evrope.

Kukolj je u kategoriji do 90 kilograma u finalu turnira u Poljskoj pobedio Aksela Kležera iz Francuske. On je na putu do zlatne medalje, prve za Srbiju od osamostaljenja, ranije pobedio Švajcarca Grosklausa, Nenartavičijusa iz Litvanije, Kaljulaida iz Estonije i Azerbejdžanca Mehdijeva.

„Sigurnost pre prvenstva ulila su mi tri peta mesta i treće mesto na svetskoj rang-listi. Znao sam da mogu, verovao sam u sebe i to mi se isplatilo. Bilo je i problema kada nije išlo, ali verovao sam u proces“, rekao je Kukolj.

Za prvenstvo se spremao zajedno sa ostalim džudistima, ali i sa rvačima.

„Bili smo na Belmekenu, našoj olimpijskoj bazi dva puta po dvadeset dana. Tamo su bili i rvači među kojima je i moj prijatelj, olimpijski šampion Štefanek, koji mi je u razgovoru rekao da razume pod kakvim sam pritiskom jer još nemam veliku medalju i da će ih biti još kad osvojim prvu.“

Na konstataciju novinara da ga neki već vide kao osvajača olimpijske medalje, Kukolj kaže:

„Očekujem od sebe samo najviše, verujem da imam kvalitet za to, ali pre toga imam puno drugih takmičenja i fokus mi je na njima“, rekao je Kukolj gostujući u Dnevniku 2 RTS-a

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »