KSS: Nagrađeni Teodosić, Petrovićeva i basketaši

BEOGRAD – Kapiten muške košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić i standardna članica ženskog tima Sonja Petrović dobili su danas nagrade za najbolje u 2016. godini u izboru Košarkaškog saveza Srbije na novogodišnjoj svečanosti u hotelu Kraun plaza.

Predsednik KSS-a Predrag Danilović uručio je priznanja Petrovićevoj i tim menadžeru reprezentacije Nebojši Iliću, koji je to učinio umesto Teodosića jer je najbolji plejmejker Evrope morao da se vrati u Moskvu zbog obaveza u CSKA.

Specijalna priznanja dobili su članovi muške reprezentacije Srbije u basketu 3×3, posle zlata na Svetskom prvenstvu i generalni sekretar KSS Andrija Kleut.

„Poznato je koliko je košarka timski sport, osećam se kao prva među jednakima iz ekipe. Zahvalila bih se svima koji su podigli srpsku košarku na visok nivo kvaliteta i dozvolili mi da budem deo toga“, rekla je Petrović.

Teodosić i Petrović nagradu su dobili prema izboru žirija koji su činili sportske redakcije svih dnevnih novina, televizija i radio-stanica sa nacionalnom frekvencijom, informativnih agencija, kao i predstavnici specijalizovanih košarkaških emisija i portala.

Danilović: Vrhunska godina, nadam se i uspešnoj 2017.

Predsednik KSS ocenio je danas da je 2016. godina bila rezultatski veoma uspešna i izrazio nadu da će i naredna biti bar jednako ista.

„Iza nas je uspešna godina u kojoj su bili vrhunski rezultati, posle srebra muške i bronze ženske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju, kao i zlato u basketu. Nadam se da će 2017. godina takođe biti uspešna“, rekao je Danilović na novogodišnjem koktelu KSS u hotelu Kraun plaza.

Danilović, koji je dve nedelje došao na čelo KSS umesto Dragana Đilasa, dodao je da će o radu Saveza da govore rezultati reprezentacija.

„Nadam se da će naši reprezentativci nastaviti da uspešno ubacuju loptu u koš“, uz osmeh je rekao Danilović.

On je dodao da je KSS u kontaktu sa Vladom Srbije oko dobijanja organizacije Evropskog prvenstva za žene 2019, kao i četiri godine kasnije za domaćinstvo šampionata sveta za muškarce.

Izvor 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: