Krvavih nogu Biljana Cvijanović osvojila bronzu

Biljana Cvijanović je praktično na jednoj nozi stigla do trećeg mesta u Ljubljani. Jedva sam mogla da hodam – priča Srpkinja.

Srpska zastava zavijorila se ovog vikenda u Ljubljani, gde je naša atletičarka Biljana Cvijanović osvojila bronzanu medalju na polumaratonu, u vremenu 1:24:00, trčeći praktično na jednoj nozi! Da je bilo više sreće, takmičarka kluba „adidas Runners Beograd“, mogla je i do zlata, ali se u završnici trke dogodila povreda.

– Vodila sam na trci u polumaratonu do tog 17. kilometra, kada sam doživela povredu prstiju. Osetila sam snažan bol, potom i toplinu u patikama, i pretpostavila sam da je u pitanju rana na prstima. Srećom, patike su me spasile ozbiljnijih posledica, ali jedva da sam mogla da hodam, a kamoli da trčim – rekla je Cvijanovićeva.

Uprkos svemu, Biljana nije ni pomišljala da odustane.

– Nije mi to padalo na pamet. Vredno sam se spremala u klubu za ovaj događaj i želela sam da dam sve od sebe da završim trku, pa kako god da bude. Na kraju sam bila treća, što je priličan uspeh.

Posle završetka takmičenja, čarapa na desnoj nozi je bila pune krvi.

– Takve stvari se dešavaju na maratonima. Jeste bolno, ali to je deo cene koju plaćamo da bismo se bavili sportom koji najviše volimo – ispričala je Biljana.

Cvijanovićeva je bila deo jedne od najvećih trkačkih grupa iz Beograda na Ljubljanskom maratonu, „adidas Runners“, koja je brojala preko 100 takmičara.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: