Krivokapić: VSS neće tražiti proširenje za A1 regionalnu ligu

Regionalnu ligu  treba dobro pripremiti – Pravila ne mogu da se menjaju preko noći. Nadamo se da će se najesen Crvenoj zvezdi, Vojvodini i Šapcu u A2 ligi pridružiti još dva kluba, kaže prvi čovek VSS

KNjIGA je spala samo na crno-bele. Od četiri kluba koliko ih je pre dve godine igralo u A1 Regionalnoj ligi za vaterpoliste ostao je samo Partizan. Ipak, VS Srbije neće tražiti proširenje Prve lige, jer očekuje da dogodine u A2 ligi dva kluba izbore elitno takmičenje.

  • Pravila ne mogu da se menjaju preko noći. Nadamo se da će se najesen Crvenoj zvezdi, Vojvodini i Šapcu u A2 ligi, koja je isto tako zanimljiva, pridružiti još dva naša kluba. Očekujemo da prva dva mesta izbore naši timovi i tako se dogodine pridruže Partizanu u eliti – ističe predsednik VSS Milorad Krivokapić.

Prvi čovek trofejne organizacije svestan je koliko su, naročito finansijskih, problema imali srpski klubovi:

  • Zadovoljio je Partizan, koji je sa veoma mladim timom izborio finalni turnir. Svi su pohvalili Šabac, koji je za kratko vreme organizovao kvalitetan rad i bio hit lige. Nažalost malo je nedostajalo da izbori viši rang.

Krivokapić smatra da naši klubovi nisu u ravnopravnom položaju sa rivalima za regionalnu ligu:

  • U Hrvatskoj i Crnoj Gori klubove podržavaju lokalne samouprave, jer se po njima prepoznaju gradovi. Daju im besplatne termine za treninge, finansijski pomažu. Očekujem da tako bude i kod nas, tim pre što novi Zakon o sportu predviđa da fudbalu maksimalno može da pripadne 20 posto od budžeta.

KREĆU I DAME
DOGOVORENO je i da krene Regionalna liga za vaterpolistkinje. Prve sezone takmičiće se po dva kluba iz Srbije i Hrvatske.
– Organizovaće se dva turnira, a finale će se odigrati uoči odlučujućeg meča završnog turnira za muškarce – ističe Krivokapić.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: