Krivokapić: Srbija uvek igra na pobedu

Uvek na pobedu -Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je pripreme za novi ciklus velikih takmičenja koji joj predstoje ovog leta. Aktuelne olimpijske, svetske i evropske prvake očekuje završni turnir Svetske lige kome će od 20. do 25. juna domaćin biti Rusija, a mesec dana kasnije i Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Izazovi za delfine, kao i očekivanja nacije su uvek velika, ali predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić spušta euforiju.

„Svesni smo da smo poslednjih godina osvajanjem svega što se moglo osvojiti navikli narod u Srbiji samo na zlatne medalje. Međutim, svima treba da bude jasno da je neminovno da u nekom trenutku tom našem trijumfalnom nizu dođe kraj. Ipak, poznajući sistem rada u našoj reprezentaciji godinama unazad i karaktere naših vaterpolista i članova stručnog štaba mi daje garant da ćemo još uvek biti u svetskom vrhu. Osvajanje bilo koje medalje predstavljalo bi veliki uspeh, naročito u ovoj situaciji kada konkurencija silno želi da prekine našu dugogodišnju dominaciju“, s ponosom ističe Krivokapić i dodaje: „Ne treba zanemariti činjinecu da postepeno dolazi i do smene generacija, da u timu više neće biti igračkih veličina poput Živka Gocića i Slobodana Nikića. Takođe, pod znakom pitanja su i nastupi Dušana Mandića i Strahinje Rašovića zbog povreda. Ne tražimo alibi i opravdanja, već to samo navodim kao neosporne činjenice, ali i dalje sam siguran da posedujemo kvalitet za neku od medalja“, kaže Krivokapić.

Za prvog čoveka Vaterpolo saveza Srbije ne postoji dilema kada su prioriteti u radu u pitanju.

„Naš osnovni cilj je zlatna medalja na narednim Olimpijskim igrama 2020. godine. I tome podređujemo sve. Posle zlata u Riju slavili smo samo nekoliko dana i odmah smo prionuli na posao kako bi smo narednu najveću svetsku smotru sporta dočekali potpuno spremni. Mislim da od svih kolektivnih sportova u Srbiji u ovom trenutku imamo najveće šanse za zlato u Tokiju. Imamo stabilnu i uspešnu organizaciju, jedinstvo u Savezu i neophodnu pomoć države, od koje očekujem da će nas i dalje podržavati. Ono što je najvažnije, imamo najboljeg trenera sveta kao i vrhunske ali i mlade i vrlo talentovane igrače sa kojima se u reprezentaciji odlično radi“.

Srbija će ovog leta biti domaćin tri velika vaterpolo takmičenja – Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, Evropskog šampionata za juniorke, i sada već tradicionalnog turnira za najmlađe vaterpoliste „Darko Čukić“.

„Besprekornom organizacijom Evropskog prvenstva u Beogradu prošle godine još jednom smo se pokazali kao sjajni domaćini. Zato nam je ponovo ukazano poverenje da budemo organizatori velikih takmičenja u mlađim kategorijama. Sve to nam imponuje, to će nam dodatno pomoći u promociji vaterpola među mladima što je za nas veoma važno. Moram da istaknem da pripreme za ova takmičenja polako već privodimo kraju i ne sumnjam da će Beograd i Novi sad u organizacionom smilsu položiti ispit“, rekao je Krivokapić.

Posle svih uspeha koje je ostvario na čelu Vaterpolo Saveza Srbije, Krivokapić je nedavno dobio i jedno lično priznanje – Majsku nagradu.

„To je najveće sportsko priznanje u Srbiji, i mislim da je kroz tu nagradu sublimirano sve ono što sam dao vaterpolu kao igrač, trener i sada kao predsdnik saveza. Presrećan sam zbog toga i zaista sam bio oduševljen što sam se našao među laureatima. Veliku zahvalnost za to dugujem svojim saradnicima koji su vredno radili protekle tri godine, jer smo zajedničkim snagama napravili najbolji sportski savez u Srbiji i ostvarili najbolje rezultate u istoriji vaterpolo sporta objedinjavanjem svih titula. Majska nagrada za mene je na neki način i obaveza da sa još većim entuzijazmom vodim Vaterpolo savez Srbije u budućnosti i učinim sve što je u mojoj moći kako bi se stvorili uslovi za nove uspehe i medalje na radost cele nacije“, zaključio je Krivokapić.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: