Krajinović i Tipsarević okončali saradnju

Neočekivana vest stigla je od Janka Tipsarevića. Završio se njegov prvi trenerski angažman od završetka profesionalne karijere krajem prošle godine, iako su rezultate saradnje sa Filipom Krajinovićem (28) obojica ocenjivali kao odlične, a Asocijacija teniskih profesionalaca proslavljala uspehe novog srpskog tandema.

– Posle godinu dana zajedničkog rada, Filip Krajinović i ja smo odlučili da završimo našu saradnju. Bilo je to sjajno iskustvo, kroz koje sam naučio mnogo i kao čovek i kao trener – poručio je Tipsarević na društvenoj mreži.

Decembra prošle godine, kada je Tipsarević preuzeo svoj prvi trenerski posao, Krajinović je bio 40. na svetskoj listi. Ove sezone je ostvario 16 pobeda, uz 10 poraza. Početkom godine je stizao do polufinala Monpeljea i Roterdama, u vreme prekida zvaničnih turnira bio je finalista prvog turnira „Adria tura” u Beogradu i pobednik egzibicionog „Prvenstva Istočne Evrope”, čiji je organizator bio upravo Tipsarević.

U nastavku sezone, na mastersu koji je iz Sinsinatija preseljen u Njujork stigao je do četvrtfinala, a na Otvorenom prvenstvu SAD do trećeg kola. Tada je delovalo da saradnja sa Tipsarevićem savršeno funkcioniše i da Krajinović nezadrživo grabi ka obaranju ličnog rekorda, 26. mesta na ATP listi 2018.

Na listi njegovih „skalpova” bila je i blistava pobeda nad Dominikom Timom na mastersu u Njujorku: 6:2, 6:1. Međutim, serija uspeha se prekinula porazom od Novaka Đokovića u osmini finala mastersa u Rimu, posle divovske borbe u prvom setu: 7:6 (9:7), 6:3.

Posle toga su usledili neočekivani porazi u uvodnim kolima: od Nikole Milojevića na Rolan Garosu i Stiva Džonsona na turniru serije 250 u Kelnu. Uprkos tome, Krajinović i dalje ima visoku 30. poziciju u svetu, a sledeći turnir biće vrlo ozbiljan test, jer je sastav u Beču jači nego ikada. Tipsarević je bio deveti Krajinovićev trener za poslednjih 13 godina.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: