Ekspresno u Prvu ligu – Iako slika na početku prošlog leta nije bila obećavajuća, fudbaleri Radničkog 1923 prvi su prošli liniju cilja na srpskoligaškom „Zapadu”

To znači ekspresan povratak među prvoligaše, a ostaće upamćen i kao prvi u klupskoj istoriji, obično je najpopularnijem kragujevačkom klubu bilo potrebno više vremena da bi sredio redove.

Za najzaslužnije, svi na stadionu „Čika Dača”, apostrofiraju igrače, koji su izneli najveći deo tereta. Zasluge se ne umanjuju ni trojici trenera: Radovan Radaković je selektirao i vodio tim do jesenjih počasti, Vladu Čapljića nije uplašilo ni saznanje da neće moći da računa na pojačanja tokom zimske pauze, dok je prepoznatljivim šmekom, Slaviša Kovačević udario glazuru.

Uz rezultat raduje da su i petorica omladinaca bili uključeni u prvi tim, pa je ostvrena dupla dobit, osvojili smo prvo mesto i dobili igrače za duži period. Okosnicu su činili fudbaleri iz Kragujevca, dok su oni, uslovno rečeno sa strane, doneli što se i očekivalo, predstavljali su osveženje i pojačanja. Dugujemo zahvalnost trenerima, svako je u datom trenutku dao sve što može. To mogu da kažem i za ostale ljude u klubu, kao i navijače, podržali su nas u nastojanjima da se vratimo u Prvu ligu – kaže Aleksandar Simović, predsednik Skupštine.

Nesporna želja je da se zadrži igrački kadar, ali i da se nađe rešenje u pogledu struke za novu sezonu.

Uporedo sa bitkama na sportskom terenu, može se reći da je Radnički 1923 vodio borbu i za preživljavanje, jer su prisutni brojni problemi, najčešće finansijske prirode.

Cilj u takmičarskom smislu nekako se sam po sebi nametnuo, na tako nešto uticao je i renome kluba. Kako je trka odmicala tako su i ambicije bivale sve veće, došli smo u petom kolu na lidersku poziciju i nismo je ispuštali do kraja. I dalje je cilj stabilizacija, bez prevelikih iskakanja u smislu ambicija, ali sa jasno izraženom željom da u svakom trenutku iskoristimo i najmanju šansu da ostvarimo uspeh – jasan je Nemanja Dimitrijević, direktor povratnika među prvoligaše.

Posle pobede u duelu sa FAP-om, organizovano je i slavlje u Plavoj sali hotela „Šumarice”, uz prisustvo sadašnjih i bivših trenera i igrača, navijača, sportskih prijatelja i rivala…

Iza nas je sezona za pamćenje, ocena mnogih je da je takmičenje na „Zapadu” najkvalitetnije u konkurenciji srpskoligaša, pa nije bilo lako doći do prvog mesta. U veliki uspeh ubrajam i to što smo realizovali postavljanje terena sa veštačkom podlogom, u velikoj meri doprinosi poboljšanju uslova za rad svih selekcija. Pokušaćemo da sredimo i teren sa šljakom.Težnja je da nastavimo sa dobrim rezultatima, to je najbolji način i da privučemo sponzore i nova ulaganja u klub, kao i da naš stadion ponovo postane jedan od najposećenijih u Srbiji. Niko se ne plaši izazova, prethodno iskustvo biće od velike koristi, postoje volja i odlučnost da nastavimo u istom ritmu –  kaže Miloš Obradović, potpredsednik Skupštine Radničkog 1923.

Prisutna je želja da se na „Čika Daču” vrate igrači ponikli u Radničkom i drugim kragujevačkim klubovima.

Poznato je i da će neke druge okolnosti uticati na aktivnosti u prelaznom roku, ali vlada uverenje da će klub uspeti da odgovori i ovom izazovu.

Opredelili smo se da idemo postepeno, bez bombastih najava. Radimo sve što možemo da omogućimo nesmetano funkcionisanje kluba. U kolotečinu smo uveli isplatu prinadležnosti svima u klubu, dok i dalje dugovi iz prošlosti predstavljaju problem, ali i to rešavamo. Nemamo previše prostora za manevrisanje i verujem da ćemo u dogledno vreme sve stvari postaviti na mesto. Svesni smo da za prvoligaški rang moramo da osvežimo ekipu i učinićemo to u skladu sa mogućnostima –  kaže Obradović.

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »