U trećoj utakmici finala prvenstva Srbije za vaterpoliste: Radnički – Novi Beograd 13:9 (1:0, 3:4, 3:1, 6:4)

Posle trijumfa u Regionalnoj ligi vaterpolisti Radničkog su osvojili i prvenstvo Srbije. Do prve šampionske titule došli su pobedom protiv Novog Beograda u „majstorici” u Kragujevcu s 13:9 (1:0, 3:4, 3:1, 6:4). Prvi meč u finalu, odigran takođe u njihovom bazenu, Kragujevčani su dobili na penale (4:3, posle 7:7), a u revanšu su Beograđani bili bolji (14:11).

U odlučujućem okršaju domaćin je nadvisio rivala. Vodio je od samog početka. Gosti nisu odmah pokleknuli. Izjednačili su na 1:1, pa na 2:2, čak su stigli i vođstvo protivnika od 4:2, potom i 5:4, ali nisu mogli da načine preokret. Kragujevčani su ne samo ponovo stekli preimućstvo, nego su ga i povećali.

Kada je gubio s 9:5 Novi Beograd je krenuo na sve ili ništa, pa je u napad otplivao i golman Rističević. Međutim, s igračem više pred golom Kragujevčana Beograđani ne samo što nisu dali gol, nego ni korner nisu izvukli. I dok je golman gostiju hitao da se vrati na svoj gol Radulović je preko celog igrališta pogodio mrežu i doneo Radničkom prednost od 10:5. Tada je bilo jasno da je to nedostižna prednost i da će predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić šampionski pehar da preda kapitenu Radničkog Filipu Jankoviću.

Bazen: SPD Radnički. Sudije: Stanojević (Jagodina) i Anđelić (Beograd).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković 2, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 1, Branković 1, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 3, Tanasijević, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović 3, Bursać, Ćuk 3, Radulović, Gogov 1, Gardašević 1, Avramović, Šušijašvili 1, Nikolov, Bursać, Vlahović, Martinović. Trener: Vujasinović.

Ostavi komentar

Translate »