Kragujevac domaćin sportske manifestacije „DDOR Olimpijska staza”

Kragujevac će ove godine, u septembru, po prvi put biti domaćin sportske manifestacije „DDOR Olimpijska staza”, koja promoviše olimpizam i olimpijske vrednosti. Do sada se ovaj sportski događaj održao u Vršcu, Užicu, Pirotu, u septembru domaćini će biti gradovi Kragujevac i Novi Sad.

– Ideja četvrte po redu manifestacije ove godine koja će u Kragujevcu biti organizovana u septebru je da naši sugrađani kroz šetnju svojim gradom nauče više o olimpijskim vrednostima, istorijatu olimpizma, da se oprobaju u tradicionalnim sportskim igrama, prođu različite poligone spretnosti i kao pojedinci, u paru, u okviru porodice ili grupe uživaju toga dana, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Koordinator za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije Milan Pavlović, kazao je da velikim sportskim događajem koji će u Kragujevcu biti održan u septembru žele da građanima predstave olimpijske vrednosti i sport iz prve ruke i na način na koji oni to zaslužuju.

„DDOR Olimpijska staza” biće realizovana u pet etapa na nekoliko lokacija u gradu na kojima će se promovisati olimpijski duh i olimpijske vrednosti.

Izvor: Pressek

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: