KOŠARKAŠKI MARATON U KRALJEVU Četiri produžetka i nezapamćen rezultat 121:120

Košarkaši Sloge savladali su OKK Beograd u utakmici drugog kola KLS, posle četiri produšetka – 121:120, što je kuriozitet za Kraljevčane koji će to dugo pamtiti.

Sličan scenario gledali smo i proletos u poslednjem kolu ABA lige u Tivoliju, kada je Olimpija savladala posle tačno sat vremena efektivne košarke Partizana sa 118:115.

Inače 17. februara 1973. u Zrenjaninu Partizan je takođe igrao utakmicu sa četiri produžetka i savladavši Kombinat sa 120:114, uz Dalipagićevih 46 koševa.

Trener Sloge, Boško Đokić, trofejni trener iz ere FMP-a, sa kojim je osvojio prvu ABA ligu, izneo je za „Blic“ utiske dan posle košarkaškog maratona.

  • Za par meseci punim 40 godina rada kao trener, jednom ili dva puta sam igrao dva ili tri produžetka, ali četiri nikada. Čudna utakmica, ali dobra sa obe strane, sa puno lepih poteza, što bi rekli “u meso“. Pobedio je srećniji tim u poslednjim sekundama i ne bi bilo nezasluženo da je slavio i OKK Beograd. Čudan osećaj koji nisam doživeo, jer igrači više ne reaguju na priču i baš je specifično – u dahu će Đokić.

  • Milsim da je i prva pobeda Sloge u novoj dvorani u Kraljevu, pa će utakmica biti zapamćena i po tome. Mislio sam da sam prošao sve u košarci za ovih dve hiljade utakmica koje sam vodio, što zvaničnih, što prijateljskih, ali eto nisam. Ova pobeda nam puno znači, a zadovoljan sam jer imamo tri gostovanja u četiri kola.

(Vladan Tegeltija)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: