Košarkašice Srbije odigraće utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva protiv Velike Britanije. Duel je na programu od 21.00.

Srbija je grupnu fazu Evropskog prvenstva okončala na drugom mestu, te će imati duži put do završnice turnira na kome joj je prva prepreka selekcija Velike Britanije.

Izabranice selektorke Marine Maljković su ostvarile dve pobede i jedan poraz, savladale su Tursku i Slovačku dok su bile poražene Mađarske u poslednjem kolu.

Ekipa Velike Britanije je ostvarila samo jedan trijumf u Grupi C i to nad Slovenijom koja je završila učešće na turniru, a poražena je od Nemačke i Francuske i kao treća u grupi dolazi na megdan selekciji Srbije.

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković kritikovala je reprezentativke nakon poraza od Mađarske u trećem kolu grupne faze ističući da su strašne greške i neodgovornost igračica koštale ekipu poraza i gubitka prvog mesta u Grupi D.

„Nismo u kategoriji timova koji mogu da budu ono što ste navikli i to su više nego čudne stvari. Moramo da pogledamo realno i idemo na Veliku Britaniju, koja je strašna ekipa sa dva-tri sjajna igrača, pa moramo da igramo mnogo drugačije da bismo mogli da idemo na pobedu“, dodala je Maljković.

Pobednik susreta između Srbije i Velike Britanije u četvrtfinalu će igrati protiv Belgije koja je ostvarila sva tri trijumfa u Grupi B Evropskog prvenstva i koja slovi za jednog od favorita na ovom takmičenju.

Četvrfinale:

Španija – Nemačka/Slovačka
Mađarska – Češka
Belgija – Srbija/Velika Britanija
Francuska – Crna Gora

Ostavi komentar

Translate »