Košarkašice Srbije počinju pripreme za meč sa Litvanijom

Seniorska reprezentacija Srbije okupiće se u ponedeljak u „Kraun Plazi“ i treniraće u Beogradu do subote, kada će otputovati za Istanbul, gde je očekuje poslednja kvalifikaciona utakmica protiv Litvanije. Taj meč za reprezentativke Srbije neće imati veliki rezultatski značaj jer su već obezbedile plasman na EP.

Selektorka Srbije Marina Maljković posle osvajanja bronze na prethodnom Evropskom prvenstvu u Beogradu istakla je ogroman značaj u građenju nove generacije košarkašica, koje postepeno treba da zamene iskusnije koje su se sa tri velika takmičenja u poslednjih šest godina vratile sa medaljama.

U tom cilju je pozvala nekolicinu perspektivnih igračica koje će raditi ovog vikenda u dvorani „Vizura sport“ a nekolicina njih će se priključiti reprezentativkama koje će putovati u Istanbul i biti u konkurenciji za meč protiv Litvanije.

Poziv su dobile: Teodora Turudić, Jovana Nogić, Katarina Zec, Mina Đorđević, Milica Popović, Marina Stojić, Sofija Olić, Tina Selaković, Katarina Jakovljević, Višnja Stefanović, Ivana Katanić, Maša Janković, Mona Zarić, Snežana Bogićević, Vladana Vujisić i Nevena Naumčev.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: