Košarkašice Srbije protiv Litvanije za prvi šešir na žrebu za EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra protiv Litvanije u Istanbulu (16 sati) završava kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa željom da pobedi i osigura prvi „šešir“ na žrebu za finalni turnir u Španiji i Francuskoj.

Srbija je iz grupe E već obezbedila plasman posle dve ostvarene pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije.

„Iako znamo da smo se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, ova utakmica nam izuzetno znači da potvrdimo prvo mesto i osiguramo prvi šešir na žrebu. O Litvaniji znamo da ima dobre i dominantne centre i brze bekove. Naša osnovna odbrana će da reši posao ako se držimo svih principa koji se traže od nas“, rekla je kapiten Jelena Bruks za sajt KSS.

Srbija je u Istanbul stigla u četvrtak uveče, devojke će do utakmice u „Ahmet Džomert“ dvorani imati samo jedan trening.

„Uvek su nam najviši ciljevi. Igrale smo već u novembru protiv njih. Nismo imale dovoljno vremena sada da se pripremimo, ali mislim da smo bolja ekipa. Vežbale smo ovih par dana i dogovorile smo šta i kako treba da se brani i čuva u reketu“, poručila je reprezentativka Sara Krnjić.

Plasman na Evrobasket pored Srbije i domaćina Francuske i Španije do sada su obezbedile i selekcije Slovenije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Belgije i Hrvatske, a na prvenstvu će igrati 16 ekipa.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: