Košarkašice Srbije će u odbranu titule prvaka Evrope krenuti iz Grupe C, u kojoj se, pored izabranica Marine Maljković, nalaze još i ekipe Francuske, Slovenije i Grčke – odlučeno je žrebom u Pragu.

Srbija se nalazila u drugom šeširu žreba, zajedno sa ekipama Belorusije, Ukrajine i Crne Gore. Raspored se u šeširima određivao na osnovu rezultata sa prethodnog Evrobasketa i kvalifikacija za šampionat 2017, u kojima je Srbija u Grupi D zauzela drugo mesto – iza Ukrajine, a ispred Nemačke i Luksemburga.

Francuska je bila prva u kvalifikacionoj Grupi B, sa Hrvatskom, Holandijom i Estonijom. Slovenija je takođe zauzela prvo mesto, u Grupi A, ispred ekipa Letonije i Litvanije, dok je Grčka bila druga u Grupi F, iza Rusije, a ispred Bugarske i Švajcarske.

Srbija se sastajala sa Francuskom na prethodna dva Evrobasketa. Naše košarkašice su 2013. doživele težak poraz rezultatom 76:32, ali su se na najbolji mogući način osvetile u finalu prethodnog šampionata, kada su uzele titulu posle pobede od 76:68.

Srbija je slavila pobedu protiv Francuske i u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, sa rezultatom 70:63. Košarkašice Marine Maljković na prethodnim velikim šampionatima nisu igrale ni sa Slovenijom ni sa Grčkom.

Evropski šampionat će biti održan u Češkoj od 16. do 27. juna 2017. godine.

Sastav grupa za Evrobasket 2017. za žene:

Grupa A: Mađarska, Ukrajina, Češka, Španija;
Grupa B: Belorusija, Turska, Slovačka, Italija;
Grupa C: Srbija, Slovenija, Francuska, Grčka;
Grupa D: Letonija, Belgija, Crna Gora, Rusija.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »