KONAČNO SE NEKO OGLASIO: Mik Šumaher progovorio o ocu

Mik Šumaher već dugo je u žiži svetskih medija, jer je krenuo stopama svog slavnog oca Mihaela Šumahera. Mladi vozač je zahvaljujući dobrim rezultatima u Formuli 4 2016. godine, dobio poziv svoje ekipe Prema Pauertim da ove sezone nastupa za njihov tim u višoj seriji – evropskoj seriji Formule 3. Mik, koji je nedavno napunio 18 godina, tako je napravio korak ka glavnom cilju – Formuli 1, u kojoj je njegov otac ostvario fantastične rezultate i osvojio rekordnih sedam titula Mladi nemački vozač, kao i ostatak porodice, nije se oglašavao o stanju oca od kada je doživeo tešku nesreću na skijanju krajem decembra 2013. godine, osim šurog zajedničkog saopštenja u kojem su poručili da su „veoma tužni“. On je prošle nedelje tokom priprema na stazi Spilberg za debi u Formuli 3 u Austriji prvi put javno pomenuo svog oca.
„Moj uzor u životu je moj tata. Jednostavno zato što je najbolji. On je moj idol“, rekao je Šumaher junior za RTL.
On iz godine u godinu beleži odlične rezultate, a već je postao i zaštitno lice brenda Mercedes, za čiji je tim njegov otac nastupao u Formuli 1 od 2010. do 2012. godine. Mik je takođe ima i otvoren poziv da se priključi Ferarijevom specijalnom programu za razvoj mladih vozača, ali on kaže da ne žuri.
„U ovom trenutku idem svojim putem, a šta donosi budućnost, videćemo“, poručio je novi vozač Prema Pauertim ekipe u Formuli 3.
Ipak, Mik zna gde bi želeo da ga taj put odvede.
„Moj cilj je da postanem šampion Formule 1 jednog dana“, rekao je mladi vozač, koji je pre prelaska u evropsku seriju Formule 4 2015, godine, ostvario zapažene rezultate u ADAC Formuli 4.

Izvor i foto Supersport365

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: