Konačno progovorio Pepe Imaz: Ovo je prava istina o svađi sa Bekerom!

Kontroverzni Španac dao je intervju u kome je objasnio detalje saradnje sa Novakom, kao i odnosu sa njegovim timom

Pepe Imaz je figura koja je izazvala mnogo polemike u javnosti u Srbiji, ali i u svetu posle priključivanja stručnom štabu Novaka Đokovića. ”Guru”, koji je pomogao Marku Đokoviću da se izbori sa depresijom, izazvao je razdor i u Novakovom timu, zbog čega su Boris Beker i Marijan Vajda dali ultimatum Novaku – ”ili on, ili mi’‘.

Beker je već otišao, a videćemo kakva će biti situacija sa Vajdom, kao i da li će Novak priključiti novog trenera. Za to vreme Pepe Imaz je dao intervju za Mundo Deportivo i prekinuo spekulacije o sukobu sa Bekerom.

Dobro znam ko je Boris, bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njim, za mene je bio pravi dar da budem sa njim. A ako je Novak lično doneo ovu odluku, ko sam ja da mu govorim bilo šta. Moj odnos sa njim je bio veoma harmoničan. Borisa vidim kao dobro ljudsko biće, on je fantastičan – govori Imaz u skladu sa svojom filozofijom.

On je ponovio da je Novaka upoznao zahvaljujući saradnji sa njegovim bratom Markom, koga je izvukao iz depresije.

Marko je hteo da bude profesionalac, da dostigne Novaka, ali je pao u depresiju i dve godine se borio s njom. Došao je kod mene na emocionalni rad i posle samo pet dana je osetio veliku promenu. Novak se zainteresovao za sve ovo, a kako je on osoba koja voli da uči, izuzetno je strastven i pun poštovanja, upoznali smo se i nastavili da sarađujemo – objašnjava Imaz.

Ponekad u poslednje vreme Novak na terenu deluje nekako ravnodušno, ali Imaz odbacuje kritike da je to posledica njegovog uticaja.

Ne radi se ovde o sedenju u ‘lotos položaju’ i slanju poruke rivalu: ‘Pobedi me, ja te volim’. Ako ste strastveni prema tenisu i udarate lopticu sa ciljem da je protivnik ne vrati, ali uz dužno poštovanje prema rivalu, a ne uz autodestrukciju – ističe Imaz.

On je svoj uticaj na Novaka uporedio sa jednim ilustrativnim primerom.

Zamislite dvoje ljudi koji ulaze u kuću i jedan od njih ima zapušen nos i trenutno ne može da oseća mirise. ‘Danas imamo piletinu’, kaže drugi, ali ovaj koji ima zapušen nos, ne veruje mu.

Ja sada ‘osećam mirise’, ne u potpunosti, ali generalno osećam stvari koje nisam osećao ranije’, kaže Imaz.

On je takođe dodao i da ”ima razumevanje” za situacije kada se Novak iznervira na terenu i polomi reket.

– Apsolutno ga razumem. Jasno nam je da nismo savr[eno. I meni se to dešava da radim stvari koje mi se ne dopadaju. Neophodno je, kada je telo neupotrebljivo, da se na neki način povratite – zaključio je Pepe Imaz.

(Telegraf.rs)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: