Odluka i sjajma vest iz Lozane – Fudbalski klub Partizan igraće i naredne sezone Evropu, konačna je odluka Arbitražnog suda u Lozani.

Podsetimo, crno-beli su bili pod uslovnom kaznom od strane UEFA zbog neisupnjavanja obaveza po raznim osnovama, ali su predstavnici kluba iz Humske priložili dokumentaciju i garancije da će sve svoje obaveze uredno i u propisanom roku izmiriti, i u tome su bili ubedljivi, što je bilo dovoljno da im Arbitražni sud da “zeleno svetlo”.

OVDE možete pogledati odrazloženje o ukidanju suspenzije Partizanu.

Fudbalski klub Partizan priložio je nove dokaze povodom optužbi koje su se najvećim delom odnosile na neplaćeni porez Republici Srbiji, posle čega je ustanovljeno da je ispunio sve preduslove da se naredne sezone takmiči u takmičenjima pod okriljem UEFA – kaže se u saopštenju CAS.

Partizan je kažnjen od strane UEFA jer je imao 2,5 miliona duga prema državi Srbiji, zaključno sa 2160. godinom.

Na osnovu saopštenja Suda za sportsku arbitražu, UEFA i Partizan su pronašli rešenje za spor, pa je našem klubu ukinuta trogodišnja uslovna suspenzija (jedna od tri naredne sezone da ne igra u Evropi), s tim da će u narednom periodu imati pojačan monitoring poslovanja.

Ukoliko UEFA u nekom od narednih “češjlanja” Partizanovh papira naiđe na slične finansijske propuste,  crno-bele tada sasvim sigurno čeka ozbiljna kazna.

Izvr i foto Telegraf

Ostavi komentar

Translate »