Konačna bitka za plej of: Tri tima, dva boda i jedno mesto…

Plej of bitka u SL – Saznajte kakve su zaista šanse Javora, Spartaka i Čuke

Finiš na vidiku, a tri tima na rastojanju od dva koraka ciljnu ravninu trče sa nastojanjem da izbore to osmo mesto koje bi značilo nastavak takmičenja u plej-ofu. Javor u najboljoj startnoj poziciji s obzirom da u završnu borbu ulazi sa 39 bodova, Spartak Ždrepčeva krv ima 38, a Čukarički posle prolećnog uzleta 37.

Moguće je dakle da će o poslednjem učesniku plej-ofa odlučivati rezultati iz međusobnih okršaja, a tu Spartak stoji bolje i od Javora i od Čuke, koja pak ima prednost iz dva sudara sa Ivanjičanima. Što će reći da Javoru ni bod na gostovanju kod Radničkog u Nišu ne igra, jer bi u tom slučaju u gornji dom išao samo u slučaju da Subotičani ne uspeju da slave a u Lučanima, a Čukarički na Voždovcu.

Protivnici sva tri kluba prebrinuli su brige oko plasmana u najboljih osam, ali bi trebalo da razmišljaju i o pozicioniranju pred evropske bitke, jer plej-of sam po sebi ne znači mnogo

A kakve su zaista šanse Javora, Spartaka i Čuke? Teško je reći, ali imajte na umu da je Javor na Čairu slavio samo marta 2008. godine, da u poslednjih osam susreta Mladosti i Spartaka nismo videli dvojku, te da je Voždovac dobio četiri od poslednjih pet ligaških okršaja mada mu u okršajima sa Čukom domaći teren tradicionalno nije predstavljao veliku prednost.

Kako gosti sa Banovog brda nemaju prostor za kalkulacije, a znamo za opredeljenje Nenada Lalatovića da uvek igra na gol više. Sa druge strane, na poslednjih osam utakmica Radničkog i Javora nismo videli više od dva gola, a moguće je da će Ivanjičani osluškivati šta se dešava u Lučanima i Beogradu te da neće od prvog minuta ići na sve ili ništa. Na poslednjih mečeva Mladosti na domaćem terenu samo jednom smo videli više od dve lopte u mrežama, a Spartak više ne igra onako ofanzivno kao na početku sezone.

MEĐUSOBNI DUELI

Spartak – Javor 1:1
Javor – Spartak 2:3

Javor – Čukarički 0:0
Čukarički – Javor 2:1

Čukarički – Spartak 2:4
Spartak – Čukarički 0:1

PAROVI (četvrtak, 17 sati):

Napredak – Bačka
Novi Pazar – Partizan
Radnik – Vojvodina
Radnički Niš – Javor Matis
Voždovac – Čukarički
Mladost – Spartak Ždrepčeva krv
Metalac – Rad
Crvena zvezda – Borac Čačak

(Piše: Dejan Stanković, foto: Star Sport)

Izvor Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: