Koler: Protiv Srbije hrabro i samouvereno

Austrijska reprezentacija namerava da protiv Srbije, u nedelju, nastupi veoma habro i samouvereno, kao i protiv Velsa, kada je igrala nerešeno 2:2. Selektor Marsel Koler je kazao da austrijski fudbaleri protiv Srbije treba da prikažu istu igru kao protiv Velsa.

Austrijska reprezentacija doputovaće u Beograd sa 13 kvalifikacionih utakmica bez poraza, i osam pobeda na strani, uz remi koji je ostvaren u Velsu. Koler je iskazao veliko poštovanje prema reprezentaciji Srbije, rekavši da imaju odlične driblere, koje treba zaustaviti. Njegov moto za utakmicu u nedelju je hrabra igra i nastavak uspešnog puta.

„Možemo igrati istu igru kao protiv Velsa“, dodao je on ukazujući da će domaćini ofanzivno igrati drugačije od Velsa, jer će napadi kretati pretežno preko krila.

Sastav protiv Srbije ostaće, kako ocenjuju austrijski mediji, nepromenjeni. Ovoreno je jedino da li će golman Robert Almer uspeti da izleči zadobijene povrede. Njega bi mogao da zameni Ramazan Ečan, koji je u Velsu stao na gol u 58. minutu igre. U timu je svakako Aleksandar Dragović, koji se posebno raduje susretu sa srpskom reprezentacijom, za koju je, kao dete, maštao da će nekada zaigrati.

„Međutim, to je kao i svaka druga utakmica. Možemo osvojiti samo tri boda, kao protiv Gruzije“, rekao je on.

Inače, Dragović je debitovao u austrijskom dresu baš protiv Srbije 6. juna 2009. godine.

„To nikada neću zaboraviti, ali od tada sam odigrao mnogo utakmica. Zbog toga je nedeljna utakmica za mene kao svaka druga“, istakao je on ukazujući da očekuje veliki broj srpskih navijača.

I Julian Bamgartlinger očekuje da će biti veoma bučno na stadionu u Beogradu, ali poručuje da austrijska reprezentacija putuje u Srbiju sa puno samouverenja dobijenog posle Velsa, i sa željom da iz Beogarda „nešto ponese“.

Istovremno podvlači da se srpska reprezentacija nalazi u usponu i da želi da ove kvalifikacije iskoristi kako bi zaboravila prošle za Evropsko prvenstvo.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: