Kojim bombama Olimpijakos napada Partizan? Atinjani se pakleno pojačali tokom leta samo zbog Lige šampiona!

Atinjani se ozbiljno pojačali kako sebi ne bi dozvolio kiks u Evropi kakav su imali prethodne godine

Fudbaleri Partizana će imati najteži mogući zadatak u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ukoliko očekivano potvrde plasman u revanšu protiv Budućnosti u Podgorici (prvi meč završen pobedom crno-belih od 2:0).

Prvi meč protiv Olimpijakosa igraće se u Beogradu 25. ili 26. jula, dok je revanš 1. ili 2. avgusta u Atini. Sa šampionom Grčke, čiji su navijači u bratskom odnosu sa navijačima Crvene zvezde, ne treba previše da vas upoznajemo.

U aprilu su prigrlili sedmu uzastopnu titulu, a ukupno 44. u istoriji kluba. Dominiraju više od decenije u Grčkoj, a godinama imaju respektabilne rezultate i u Evropi. Ipak, prošle godine su žestoko podbacili i popularni Oli eliminisan iz kvalifikacija baš u trećem kolu, kada je veliko iznenađenje priredila izraelska Hapoel Ber Ševa.

Njihov kontroverzni vlasnik Evangelis Marinakis nije želeo da se ove sezone igra sa nervima fanatičnih navijača, te je uložio ogroman novac na pojačanja, a takođe je angaživao i albanskog trenera, koji je sa velikim ambicijama došao na Karaiskakis.

Foto: AP/Tanjug

Trenutna vrednost Olimpijakosa po proceni specijalizovanog sajta za vrednost fudbalera, Transfermark, iznosi 81 milion dolara, a ovog leta su doveli sledeća pojačanja:

– Jagoš Vuković iz Konje, za obeštećenje od dva miliona evra.

– Spiros Risvanins iz Panioniosa, došao kao slobodan igrač.

– Leonardo Kurtis iz Janjine, za obeštećenje od 600.000 evra.

– Panajotis Tahcidis iz Torina, za obeštećenje od 700.000 evra.

– Manolis Siopsis iz Panioniosa, došao kao slobodan igrač.

– Vadis Ođiđa-Ofoe iz Legije, za obeštećenje od dva i po miliona evra.

– Emanuel Emenike iz Fenerbahčea, za obeštećenje od dva i po miliona evra.

Za reprezentativca Nigerije Emenikea, Olimpijakos je izdvojio najviše novca, a dao mu je i godišnju platu od dva miliona evra u ugovoru potpisan na „dve plus jednu“ godinu. Od njega se očekuju golovi u narednoj sezoni.

Za sličan novac stigao je i Ođiđa Ofoe, upravo na insistiranje Besnika Hasija, koji ga je trenirao u Legiji iz Varšave. On bi trebalo da zakrpi rupu u veznom redu koju Olimpijakos nije uspeo da sanira od zimskog prelaznog roka, kada je Luka Milivojević otišao u Kristal Palas.

Najbolji igrač Olimpijakosa je svakako ofanzivni vezista Konstantinos Fortunis, koji je udarna igla igre Atinjana i na njega će posbeno morati da motre igrači Partizana.

Izvor i foto Telegraf

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: