Ko je najvredniji brend među sportistima?

Forbs objavio listu koje su sportske superzvezde najisplativiji brend u svetu

Ugledni Forbs objavio je listu sportista koji su najveći brend u svetu.

Na prvom mestu te liste nalazi se Rodžer Federer, koji od sponzorskih ugovora zarađuje 37 miliona dolara godišnje. Lista je formirana tako što je izraženo za koliko prihod od sponzora sportiste nadmašuje prosečnu zaradu od sponzora prvih deset u njegovom sportu.

Švajcarski teniser, koji sa 64,7 miliona dolara zarade zauzima četvrto mesto na listi najplaćenijih svetskih sportista u 2016, već dugi niz godina je zaštitno lice mnogih velikih svetskih kompanija poput Najka, Vilsona, Roleksa, Mercedes-Benca…

Na drugom mestu Forbsove liste „naj sportiste-brenda“ nalazi se košarkaš Lebron Džejms (34 miliona dolara), a zatim slede golfer Fil Mikelson (28 miliona dolara), najbrži atletičar sveta Usein Bolt sa 25 miliona dolara i još jedan golfer – Tajger Vuds (23 miliona dolara).

Prvi fudbaler na toj listi je Kristijano Ronaldo, zvezda Real Madrida, tek na šestom mestu sa 19 miliona dolara. Među 10 sportista koji su najveći brend u svetu nalaze se još i košarkaš Kevin Durent (16 miliona dolara), prva zvezda među fudbalerima Barselone Lionel Mesi (15 miliona dolara), golfer Rori Mekilroj (13 miliona dolara) i igrač kriketa Mahendra Sing Doni, sa 11 miliona dolara zarade od sponzora godišnje.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: