Širom Srbije vlada ogromno nezadovoljstvo i bes ljubitelja fudbala koji su sprečeni da prate u direktnom televizijskom prenosu utakmice nacionalne fudbalske selekcije.

Umesto da Javni medijski servis Srbije koji poseduje nacionalnu frekvenciju ima ekskluzivno pravo da prenosi sve značajne sportske događaje, u Srbiji, kao u nekoj banana-republici, to pravo poseduje jedan medijski tajkun – Dragan Šolak, vlasnik Junajted grupe.

Naime, Junajted grupa je otkupila pravo prenosa mečeva fudbalske reprezentacije Srbije na Kokezinom (kažu nameštenom!) konkursu i „najpovoljnijom ponudom“ pobedili su poluzainteresovani RTS, ali i ostale javne servise u regionu za prenose reprezentacija u zemljama bivše Jugoslavije.

– Mi kao RTS ne možemo tu ništa da uradimo. Voleli bismo da imamo prenos, kao i ostale televizije. RTS i sve nacionalne frekvencije imaju želju da prenose važne utakmice. Ne samo te, nego sve one koje igra državna reprezentacija. Ali, jednostavno nemaš pravo na to i niko ti to ne nudi. Da je nama ponuđeno da kupimo prenos za određenu cenu i da nemamo novca, onda je to druga stvar, ali nama niko i ne nudi – prokomentarisao je izvor iz RTS-a zbrku i ogromno nezadovoljstvo koji su nastali u javnosti.

Iz nezvaničnih izvora saznajemo da se Slaviša Kokeza, kao prvi čovek FSS, debelo „ugradio“ u ceo posao, jer FSS prodaje pravo televizijskog prenosa utakmica nacionalne fudbalske selekcije.

Izvor: Reporter

Ostavi komentar

Translate »