Ko će da nasledi Divca? Šapić, Todorov ili neko treći…

BEOGRAD – Olimpijski komitet Srbije (OKS) uskoro će dobiti novog predsednika, koji će na toj funkciji naslediti Vlada Divca, a za sada je zvanično kandidaturu najavio samo Aleksandar Šapić, dok se nezvanično kao kandidat spominje Ivan Todorov.

Šapić, nekada jedan od najboljih vaterpolista na svetu i osvajač tri olimpijske medalje, aktuelni predsednik opštine Novi Beograd, potvrdio je danas Tanjugu da želi na celo OKS, dok bi Todorov, ucesnik Olimpijskih igara u Seulu, dosadašnji potpredsednik OKS i predsednik Skupštine džudo saveza, uskoro trebalo da zvanično uđe u trku.

Kada su u pitanju drugi kandidati u javnosti su ranije figurirali Vladimir Grbić, koji je u međuvremenu bliži funkciji predsednika Odbojkaškog saveza, zatim aktuelni ministar sporta Vanja Udovicih, predsednik Sportskog saveza Aleksandar Šostar, pa i predsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Aleksandar Boričić.

Kandidate za predsednika predlažu Savezi, članovi OKS, a rok za prijavu ističe 18 novembra.

Prema povelji MOK-a Izborna skupština mora da se održi najkasnije šest meseci po završetku Olimpijskih igara, što je u ovom slučaju 21 februar 2017 godine.

Foto Tanjug/O. Toskić, arhiva

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: