KLS suspendovala Partizan zbog dugova

Rukovodstvo Košarkaške lige, na čelu sa direktorom takmičenja Leonom Deleonom, suspendovala je Partizan, Vršac i Spartak zbog neizmirenih finansijskih obaveza.


Kako se dodaje, direktor takmičenja Leon Deleon doneo odluku u skladu sa odredbama Propizicija takmičenja u skladu za ovu sezonu, usvojenim na sednici Skupštine Udruženja klubova KLS 30. avgusta 2016.


„Zbog neizmirenih finansijskih obaveza suspenduju se sledeći klubovi: KK Vršac, KK Partizan NIS i KK Spartak, shodno članu 67 stav 1 Propozicija takmičenja“, navodi se u saopštenju.

Ovakva situacija nije nikakva novost u domaćem šampionatu, pošto je upravo subotički Spartak bio suspendovan do prošlog kola. U međuvremenu je uplatio zaostali novac, pa su mečevi sa Partizanom i FMP Železnikom registrovani, ali je sada ponovo došlo do problema.

Registracija utakmice Partizan – Spartak može da se odlaže još danas, a utakmice FMP – Spartak do petka. Zvala me je predsednica Spartaka i obavestila da su regulisali oko tri četvrtine sume koju su dužni, a ostatak su obećali da će uplatiti tokom dana. Kada se u sredu uverim da je sve u redu, registrovaću njihove utakmice postignutim rezultatom. Ako ne, onda će Spartak izgubiti meč od Partizana 20:0, pa ćemo čekati sledeći rok. Dve utakmice izgubljene službenim rezultatom povlače diskvalifikaciju iz takmičenja i selidbu u niži rang„, rekao je Deleon 30. maja za portal Mondo.

S druge strane, crno-beli, koji su se poslednjih mesec dana prepucavali sa rukovodstvom lige saopštenjima, suspendovani su jer nisu platili kazne, članarinu i troškove sudija, dok je dug kluba nezvanično oko 450.000 dinara.

Takođe, kako nezvanično saznajemo iz Partizana zaostale finansijske obaveze biće izmirene u najkraćem mogućem roku, kako bi okršaj sa Mega Leksom (subota, 18.00) u poslednjoj rundi šampionata bio registrovan.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: