Niz od četiri uzastopna poraza u Košarkaškoj ligi Srbije, košarkaši kragujevačkog Radničkog pokušaće da prekinu pobedom u susretu sa pančevačkim Tamišom, koji je zakazan za sredu, 20. januar, od 16.30 u SBB Jezeru. U pitanju je zaostali meč 14. kola, koji je trebao da bude odigran još sredinom decembra, ali je zbog situacije sa Covid-19 infekcijom morao biti odložen.

Poraz od Novog Pazara proteklog vikenda samo je produbio rezultatsku krizu ekipe trenera Igora Todorovića, kojoj su doprineli mnogobrojni faktori. Ne treba zaboraviti da je Radnički pred kraj godine imao velikih problema sa Covid-19 infekcijom u svojim redovima, koji su se neminovno odrazili na uobičajeni ritam treninga i ostavili Kragujevčane bez jačih takmičarskih utakmica maltene punih mesec dana.

A onda, kada su se konačno vratili takmičarskim obavezama, Kragujevčani su morali da se suoče sa prilično zgusnutim kalendarom. Na sve to nadovezali su se i problemi kadrovske prirode, što je sve kao posledicu imalo pad u formi, koji je, nadajmo se, ipak kratkotrajnog karaktera.

Evidentno je da je košarkašima Radničkog potrebno određeno uzletište, jedno dobro izdanje i rutinska pobeda, kako bi igrači povratili sada već uzdrmano samopouzdanje. U tom smislu, predstojeći duel sa Tamišom je od velike važnosti za igrače Igora Todorovića jer pored specifične takmičarske težine, nosi sa sobom i ogroman psihološki značaj za same igrače kragujevačkog tima.

Tamiš je ekipa koja trenutno zauzima odlično peto mesto na tabeli, sa skorom od devet pobeda i sedam poraza. Čak osam od tih devet pobeda Pančevci su ostvarili na svom parketu, dok su jedini trijumf izvan svoje hale zabeležili na gostovanju u Užicu.

Izvor: Pressek.rs

Ostavi komentar

Translate »