KK “Zicer” Bor – Kada je ljubav prema košarci jača od problema

Vredno je pomenuti i klubove iz malih sredina,koji i pored svih problema ostvaruju dobre rezultate i ne odustaju …

Klub je osnovan 2008. godine a počeo sa radom 2010. godine.Rad je počeo sa školom košarke pionirskog uzrasta a posle godinu dana, kada su po godištu postali kadeti, počeli su sa takmičenjem u Regionaloj kadetskoj ligi – sezona 2011/ 2012.Sledeće sezone za takmičenje su prijavljene kadetska i junorska ekipa .

U leto 2013. godine klub se prijavio za Letnju ligu i kroz nju sa juniorima iz svoje škole košarke i uz dva seniora je obezbedio plasman u Drugu srpsku ligu.2013 / 2014 klub se prve sezone takmičio u Drugoj srpskoj ligi sa istim sastavom koji je igrao i Letnju ligu i delio je treće i četvrto mesto.Iste sezone juniorska ekipa je bila najbolja u regiji ali zbog nedostatka finansijskih sredstava nije mogla odigrati Kvalitetnu ligu.

2014 na 2015 klub je drugu sezonu igrao Drugu srpsku ligu uglavnom sa istim sastavom, mada dva po godištu seniorska igrača nisu iz objektivnih razloga mogli odigrati celu sezonu a jedan od najboljih igrača se povredio već u drugom kolu.U klub su zbog tih okolnosti dosla dva mlada i perspektivna igrača.Uz navedene probleme i hroničan nedostatak finansijskih sredstava ekipa je ipak uspela da na kraju podeli četvrto i peto mesto.

Sezonu 2016/ 2017 ekipa igra u dosta izmenjenom sastavu i sa novim trenerom a kakav će biti krajnji rezultat videćemo.

Poželimo im puno uspeha uz nadu da što pre pronađu dobrog sponzora koji će prepoznati prave vrednosti koje gaji ovaj mali, ali za trenutne uslove, veoma uspešan klub iz Bora.

Ukoliko ste zainteresovani za više detalja ili kao sponzor ovog divnog sportskom kolektiva, kontaktirajte trenera – Žarko Mijatović +381 65 8523450

(DL)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: