KK Primorska izbačena iz ABA lige

Slovenački košarkaški klub Kopar Primorska diskvalifikovan je iz ABA lige, jer su otkazali organizaciju utakmice sa timom Splita u 11. kolu, što je već drugi meč koji su propustili iz neopravdanih razloga, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Košarkaši Primorske otkazali su učešće na duelu sa timom Splita, što im je već drugi propušten meč, pa je rukovodstvo regionalnog takmičenja saopštilo da je klub diskvalifikovan.

„Utakmica 11. kola ABA lige između Kopra Primorske i Splita, koja je zakazana za 19. decembar 2020, neće se održati, zbog odluke Kopra Primorske da iz neopravdanih razloga otkaže organizaciju igre.“

U skladu sa Statutom lige (tačka 32.1) i zbog neopravdanog nepojavljivanja na utakmici 11. kola, Koper Primorska će automatski biti poražena rezultatom 0:20 i neće joj biti dodeljen bod za poraz.

Uzimajući u obzir ponovljeni slučaj neopravdanog neprijavljivanja na utakmici, u skladu sa Statutom lige (tačka 32.2), Koper Primorska je automatski diskvalifikovana iz takmičenja i svi njeni rezultati (pre i posle prekršaja) biće registrovani kod rezultata 20: 0 za svoje protivnike.

„Dalje sankcije za Koper Primorsku zbog neopravdanog nedolaska biće usvojene u skladu sa Disciplinskim propisima ABA lige.“, navedeno je u saopštenju.

Primorska je u prošlom kolu propustila meč sa Borcem u Čačku i taj meč je registrovan službenim rezultatom. 

Slovenački klub već dosta dugo muči problem sa finansijama i Primorska nema sredstava da nastavi sa normalnim funkiconisanjem, a to je sada dobilo i zvaničnu potvrdu.

Ekipa iz Kopra je jedva izborila pravo nastupa u ABA ligi. Ovaj tim posle devet odigranih kola nije uspeo da upiše nijedanu pobedu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: