KK Partizan raskinuo ugovor sa trenerom Sašom Filipovskim!

Košarkaški klub Partizan sporazumno je raskinuo ugovor sa trenerom Sašom Filipovskim, a ekipu će do kraja sezone predvoditi Aleksandar Matović, saopštili su „crno-beli”.

Kako se navodi na klupskom sajtu, posle poraza u subotu od Cibone u ABA ligi i razgovora uprave kluba i Filipovskog, postignut je sporazum o raskidu ugovora. Takođe, ugovor je sporazumno raskinut i sa njegovim prvim asistentom Bobanom Mitevim.

Filipovski i Mitev su u Partizan došli 5. novembra 2020. godine, nakon što je mesto šefa stručnog štaba ostalo upražnjeno odlaskom Vlada Šćepanovića.

Pod vođstvom Filipovskog, crno-beli su ostvarili plasman u Top 16 fazu Evrokupa i polufinale Kupa „Radivoja Koraća.

„Ipak, serija loših rezultata, pre svega u ABA ligi, dovela je do toga da trener i uprava kluba sednu za sto i dogovore se o prekidu saradnje. KK Partizan zahvaljuje Saši Filipovskom i Bobanu Mitevu na vremenu koje su proveli u crno-belom taboru i svom trudu koji su svakodnevno ulagali u Partizan”, navodi se u saopštenju.

Ekipu Partizana će do kraja sezone predvoditi Aleksandar Matović, iskusni trener koji se u stručnom štabu „crno-belih” nalazi od leta 2017. godina.

On je pre toga dugo godina radio u mlađim selekcijama Partizana, a u košarkaškim krugovima je posebno poznat po kvalitetnom individualnom radu sa igračima, naveli su „crno-beli”.

Matovićev asistent biće koordinator mlađih selekcija Partizana i čovek koji je bio deo stručnog štaba Nenada Čanka u sezoni 2017/2018, odnosno Vlada Šćepanovića na početku tekuće sezone, Dejan Mijatović.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: