KK Crvena zvezda ipak putuje u Rusiju na meč sa Zenitom

Košarkaški klub Crvena zvezda otputovaće u Rusiju, na meč sa Zenitom u okviru 16. kola Evrolige, nakon što je dodatnim testiranjem potvrđeno da je samo jedan košarkaš zaražen koronavirusom.

Utakmica 11. kola ABA Lige između Crvene zvezde i Cedevite Olimpije, koji je trebalo da se održi u nedelju, odložen je, jer je srpska ekipa prijavila prisustvo koronavirusa u ekipi.

Nakon dodatnog testiranja, utvrđeno je da je jedan košarkaš zaražen, pa će Zvezda moći da putuje u Rusiju, za meč sa Zenitom.

„KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je nakon drugog testiranja i laboratorijskih analiza utvrđeno prisustvo koronavirusa kod jednog igrača našeg kluba, dok su ostali rezultati igrača i stručnog štaba -negativni. Naš klub je u konstantnom kontaktu sa Evroligom koju je informisala o novonastaloj situaciji“, navode crveno-beli.

„Nakon konsultacija sa Evroligom i lekarskim timom našeg kluba i takmičenja, odlučeno je da ekipa u ponedeljak uveče otputuje za Rusiju, gde bi u utorak od 18 časova trebalo da odigra meč 16.kola Evrolige sa Zenitom. Klub koristi ovu priliku da pohvali hitnu reakciju ABA lige koja je odložila utakmicu 11.kola regionalnog takmičenja, u danu kada smo saznali da je virus Covid-19 pogodio naš tim, prvi put ove sezone“, dodaje se u Zvezdinom saopštenju.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: