Održan jubilarni 20. kik boks turnir u Končarevu, koji svake godine na seosku slavu Ivanjdan, organizuje Kik boks klub „Palmini tigrovi“ iz Jagodine.

Turnir je pratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa kćerkom.

Po proceni organizatora meču je prisustvovalo 20.000 gledalaca, a među njima su bili i prvi potpredsednik Vlade i ministar inostarnih poslova Ivica Dačić, ministri Aleksandar Antić i Branko Ružić, ambasador Rusije Aleksandar Čepurn, predstavnici nekoliko drugih ambasada, predsednik Svetske Kik boks federacije Borislav Pelević, generalni sekretar Kik boks saveza Srbije Petar Petrović…

Njihov domaćin je bio vlasnik „Palminih tigrova“ i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma.

Pobede za „Palmine tigrove“ ostvarili su Aleksandar Konovalov, u kategoriji do 63,5 kilograma, lou kik, pobedivši nokautom u prvoj minuti prve runde protivnika Mišaljina Čmilevskog, kao i Predrag Mijajlović u kategoriji do 63,5 kilograma k 1, pobedom sa 2:1 Kristijana Dimitrijevića.

Aleksandar Đorđević je u kategoriji do 67 kilograma lou kik pobedio Ishata Gupurijana (prekid u drugoj rundi zabog povrede Austrijanca), dok je Nemanja Pantelić u kategoriji do 75 kilograma lou kik pobedom nokautom u prvoj rundi Jetmira Emrula.

Pobede za goste ostvarili su Akjar Sadi Kan, u kategoriji do 57 kilograma lou kik pobedom nokautom u prvoj rundi Danijela Bogdanovića i Reza Zekrija u kategoriji do 60 kilograma lou kik, pobedom 2:1 odlukom sudija Danijela Memedovskog.

Borbe su bile veoma oštre o čemu govori i veliki broj nokauta.

U zabavnom delu nastupio je Zdravko Čolić.

Kik boks turnir u Končarevu, oko šest kilometara istočno od Jagodine, na levoj obali Velike Morave, ubraja se među najposećenije u ovom delu Evrope, održava se na otvorenom, i u proseku ga gleda preko 10.000 ljudi.

Na dosadašnjim turnirima u Končarevu nastupale su reprezentacije iz više zemalja, a reprezentativci „Palminih tigrova“ pobedili su 15 puta.

Izvor RTS

Ostavi komentar

Translate »