Kecmanović: Divim se Noletovoj mentalnoj snazi

Mladi srpski teniser za „ESPN“, o odrastanju daleko od kuće, novim ciljevima, Đokoviću: Kada je sve protiv njega, uvek pronađe još malo energije da pobedi

ON poseduje samopouzdanje koje se i očekuje od nekog ko ima potencijal da postane zvezda teniskog univerzuma. To je utisak novinara ESPN posle intervjua sa Miomirom Kecmanovićem (17) u kom je mladi srpski teniser govorio o odrastanju 9.000 kilometara od kuće, savetima Đokovića, ciljevima u prvoj godini među seniorima…

– Upoznao sam Novaka bolje na grend slemovima, sparingovali smo i često me je savetovao kako da popravim igru. Obožavam njegov stil i divim se Noletovoj mentalnoj snazi. I kada se sve okrene protiv njega, uvek pronalazi dodatnu energiju da pobedi i dokaže da je najbolji – rekao je Kecmanović.

Između Srbina koji je uspeo u “belom sportu” i onog 12 godina mlađeg koji tek pravi prve seniorske korake uveliko se povlače paralele. Miomir spremno vraća vruću lopticu na drugu stranu mreže i poređenja svodi na osnovne sličnosti: obojica su rodom iz Beograda i prvi put su reket uzeli na planini.

Ali, dok je Đoković bio okružen braćom teniserima, jedinac Miša je u 14. godini spakovao kofere i otišao da živi na Floridi. Jezik mu nije bio problem, jer je pohađao školu gde se nastava održavala na engleskom i to redovno, ne vanredno.

– Mislim da moji roditelji nisu bili srećni što sam se kao vrlo mlad preselio tako daleko. Ali, znali su da je IMG akademija moja najbolja šansa da postanem dobar teniser.

Kecmanović se svakog dana čuje sa ocem Dragutinom i majkom Majom, poznatim beogradskim hirurzima. Završava našu srednju školu tako što sluša predavanja i polaže ispite preko interneta. Dok se bori za tu diplomu, “usput” je pokorio planetu u juniorskoj konkurenciji. Postao je svetski broj jedan i odbranio titulu na Oranž boulu.

– Svako ima svoj put. Ja samo ramišljam o sledećoj sezoni. Zverev i Fric su sa prve pozicije na juniorskoj listi brzo napredovali u ATP poretku. Ali, moj cilj zasad je da uđem u top 300. Mislim da je to realno, a ako u drugom delu godine budem igrao dobro, možda ću i premašiti očekivanja.

KAO TOP 100 IGRAČ

TRENER Hose Lambert, koji na IMG akademiji radi sa Kecmanovićem, smatra da naš teniser poseduje veštine kao top 100 igrač.

– Miomir obožava tenis, teži da uvek bude bolji, ima sjajne navike i veliku podršku. Osećam da zaista želi da tome posveti celog sebe.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: