Katarina Sekulić i Risto Drobnjak izdominirali na Trofeju Beograda (FOTO)

Katarina i Risto najbolji – Pored velikog broja domaćih atletičara učestvovali su i takmičari iz Crne Gore, Makedonije i BiH

U subotu je na atletskom stadionu Vojne akademije u organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, održan XII Trofej Beograda za mlađe juniore i juniorke.

Pored velikog broja domaćih takmičara i takmičarki, učestvovali su i takmičari iz Crne Gore, Makedonije i BiH.

U ženskoj konkurenciji, najuspešnija prema IAAF tablicama bila je Katarina Sekulić u disciplini 400m (991 bod), drugo mesto osvojila je Marija Bukvić u disciplini 100m prepone (967 bodova), a na trećem mestu bila je Ivana Ilić u disciplini 100m (948 bodova), zatim slede Tamara Vuletić u disciplini 100m (893 boda) i Aleksandra Roljić u disciplini 400m (890 bodova).

U konkurenciji mlađih juniora, prvo mesto osvojio je Risto Drobnjak u disciplini bacanja kugle (976 bodova), zatim slede Stefan Jakišić u disciplini 110m prepone (950 bodova), Dimitrije Novaković u disciplini 110m prepone (906 bodova), Tihomir Đorđević 400m prepone (885 bodova) i Milan Veljković u disciplini 110m prepone (838 bodova).

Pobednik memorijalne trke “Mirko Petrevski” na 400m prepone bio je Tihomir Đorđević kojem je g-din Saša Petrevski uručio pobednički pehar.

XII Trofeju Beograda, pored generalnog sekretara ASB Nikole Penića i predsednika ASB dr Dejana Šuputa, prisustvovali su i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda, Jovan Koprivica, i gradski sekretar za sport i omladinu, Zoran Jovanović.

Kompanija SPORT TIME obezbedila je robne nagrade za petoro najuspešnijih atletičara/ki prema IAAF tablicama u obe konkurencije, dok je Sportski savez Beograda obezbedio pehare pobednicima XII Trofeja Beograda i memorijalne trke “Mirko Petrevski”.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: