Selektor zadovoljan – Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Karadžić rekao je da je zadovoljan igrom i zalaganjem svoje ekipe u pobedi protiv Slovenije, kojom je obezbedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Češkoj.

Košarkašice Srbije plasirale su se u osminu finala Evropskog prvenstva u Češkoj, pošto su pobedile Sloveniju sa 88:69.

„Čestitao sam mojim igračicama, zaista su dale sve od sebe. Dugo godina sam u sportu ali ovo sa povredama… Njih četiri su igrale pod blokadama, to dovoljno govori o njihovoj želji i srcu da se ostvari pobeda i da se plasiramo dalje. U prvoj četvrtini igra je bila malo stegnuta i konfuzna, oni su sve pogodili, postigli su čak 30 poena, ali u naredne tri četvrtine svega 39“, rekao je Karadžić posle utakmice.

Srbiju je predvodila Sonja Petrović sa 23 poena i šest asistencija, a Maja Škorić, Jelena Milovanović i Nevena Jovanović postigle su po 11 poena.

„Prekretnicu je napravila Maja Škorić, u napadu i odbrani, a impresioniran sam kao je igrala Sonja Petrović, s obzirom na to koliko je rada i treninga iza nje. To ne umanjuje učinak ostalih, sve su pružile maksimum. Nemamo mnogo vremena za slavlje, spremamo se za duel osmine finala“, rekao je selektor.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »