Kapiten Srbije za glasilo FINA: Ja sam Filipović, nisam Mesi!

Nisam Mesi nego Filipović – Glasilo FINA na SP u Budimpešti „Vater vinder” objavilo je preko čitave stranice intervju sa Filipom Filipovićem, kapitenom srpske selekcije

Predstavljajući Filipa Filipovića kao levorukog šutera sa razornim „konjskim” udarcem, maestra vaterpola, svetskim broj jedan u nizu godina, novinari napominju da on nikad nije isticao sebe kao pojedinca već tim kao najvažniji segment uspeha srpskih selekcija.

Na početku razgovora novinar ističe da ga Nemci porede sa Mesijem u fudbalu.

– Volim fudbal, ali ne takva poređenja. Fudbal i vaterpolo su različiti. I Mesi je Mesi, ali uvek tvrdim da je individualni kvalitet za spolja, a da je glavni cilj šta će tim da pokaže.

Filip je dodao da je igrao u više generacija a da je sadašnja svoj put počela na SP u Rimu 2009. Naravno, bilo je reči o nezaboravnom finalu 2014 sa Mađarma 12:7.

– Tada i sada kažem da smo pobedili Mađare na Margit sigetu, katedrali vaterpola. Ovaj bazen je kao Vimbldon u tenisu, Old Traford u fudbalu. Nezaboravne su ovacije koje smo dobili od sedam hiljada Mađara posle te utakmice. Na tim talasima smo izvojevali ubedljivu pobedu u finalu svetskog protiv Hrvatske. Stigao je Brazil i posle poraza od domaćina mojih najtežih 48 sati u karijeri. Na kraju smo uhvatili igru i ispunili najveći cilj.

Na kraju je novinar postavio zanimljivo pitanje:

– Jugoslavija je dva puta bila svetski prvak. Srbija takođe, možete li za 15 dana da povedete 3:2?

– Uvek je teže ostati na vrhu nego stići tu. Dilema oko toga je mnogo lepša nego da treba da razmišljamo kako da stignemo do vrha – zaključio je Filipović.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: