Kandidovali smo se za dvoransko SP u atletici – Pokazali smo vrhunski nivo organizacije na proteklom Evropskom šampionatu i ja se lično nadam da možemo da dobijemo organizaciju Svetskog prvenstva, rekao je predsednik ASS, Veselin Jevrosimović.

Predsednik atletskog saveza Srbije istakao je da su velike šanse da naša zemlja dobije organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2020.

Srbija se pokazala kao odličan organizator atletskih događaja jer je minulo Evropsko prvenstvo u Kombank Areni okarakterisano kao najbolje organizovano do sada.

Šanse za dobijanje Svetskog prvenstva su nam velike. Do kraja marta je rok za prijacu, a mi smo se već kandidovali i ja se lično nadam da imamo velike šanse, jer smo pokazali vrhunski nivo u organizoiacionom smislu. Ima tu i drugih kandidara, ali borićemo se da dobijemo ovo takmičenje.

Proteklo evropsko prvenstvo je najbolje organizovano do sada i najmasovnije koje je ikad održano. Ja sam veliki optimista – rekao je Jevrosimović

On je dodao da se nastavlja izgradnja atletske infrastrukture

Mi planiramo izgradnju još jedne dvorane koja počinje sledeće nedelje, a to je dvorana u Ćupriji, jer se atletska staza iz Arene preselila u Ćurpiju. Nadam se do kraja godine da ćemo dobiti i tamo dvoranu.

-U planu je izgradnja atletskog stadiona u bloku 45 i to treba da bude stadion sa kojim ćemo se kandidovati za EP na otvorenom – poručio je Jevrosimović

Pogledajte izjavu na 39,15 minuta

Izvor Telegraf

Ostavi komentar

Translate »