Kako bi izgledao derbi kada bi igrali glumci koji navijaju za večite?

Brojimo sitno do novog večitog derbija. Sati nas dele od sudara Crvene zvezde i Partizana na stadionu Rajko Mitić. Očekujemo dobar fudbal i još jedinu od onih velikih predstava, kakvih je bilo u istoriji duela dva beogradska kluba, a kakvih smo željni u poslednje vreme.

A kad pomenusmo predstavu… Zamislite kako bi to bilo kada bi na teren umesto fudbalera istrčali dramski umetnici. I to oni koji navijaju za Crvenu zvezdu i Partizan. Srce bi sigurno ostavili na terenu, a i predstava bi bila potpuna jer bi glavne uloge igrali pravi glumci. Na fejsbuk stranici Filmske gromade pojavila se upravo takva najava derbija.

Domaći tim sa klupe bi predvodio reditelj Slobodan Šijan, a prvih 11 igralo bi u formaciji 4-2-3-1. Na golu je Severin Bjelić, odbranu čine Nikola Simić, Josif Tatić, Pavle Vuisić i Nebojša Glogovac. Za vezu su zaduženi Danilo Bata Stojković i Ljuba Tadić, a iza Velimira Bate Živojinovića, koji je usamljen u špicu napada, bili bi Miodrag Petrović Čkalja, Dragan Nikolić i Petar Kralj.

Partizanom bi komandovao Emir Kusturica, izveo bi moćan tim sa pet defanzivaca, dva igrača igrača u veznom redu i tri u napadu. Mrežu bi čuvao Aleksandar Gavrić, bedem pred golom činili bi Dragan Bjelogrlić, Petar Banićević, Lazar Ristvoski, Zoran Cvijanović i Slobodan Aligrudič, dok bi Zoran Radmilović i Miša Janketić kreirali gol šanse Miji Aleksiću, Bori Todoroviću u Bogdanu Dikliću.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: