Kajakašica Marija Dostanić osvojila srebro na Svetskom prvenstvu

MONTEMOR O VELjO – Srpska kajakašica Marija Dostanić osvojila je srebrnu medalju u jednosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Portugalu.

Dostanić je trku u Montemor o Velju izveslala za jedan minut i 51.85 sekundi, dok je zlato pripalo evropskoj prvakinji Alidi Gažo iz Mađarske (1:49.19), a bronzu osvojila Dankinja Frederike Matisen (1:52.63).

„Prezadovoljna sam kako sam odveslala trku jer sam i pre starta i na samom startu bila jako fokusirana. Veoma sam ponosna na sebe jer sam posle mnogo vremena uspela da uđem u tu svoju trku i da pokažem koliko vredim. Od samog starta pa do kraja trke sam bila maksimalno fokusirana i nisam gledala sa strane. Tek kad sa prošla kroz cilj i kada sam videla selektora da mi maše i Miloša fizioterapeuta, onda sam bila svesna da sam druga. Trka je bila izvanredna i presrećna sam što sam uspela da dođem do srebra”, rekla je Marija posle dodele medalja za sajt Kajakaškog saveza.

Mariju na šampionatu u Portugalu očekuje takmičenje u još dve discipline.

„Trenirala sam i radila sam naporno. Sutra me čekaju i dvosed i četverac gde idemo da uzmemo još dve medalje”, dodala je svetska vicešampionka.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: