KADETI SRBIJE POČINjU EP: Selektor Ognjenović optimista, otpisao Irce

Kadeti Srbije na EP u Fudbalu – Irci su borbena, takmičarska ekipa, uvek neugodan protivnik. Spremni smo za takvu utakmicu i ako budemo na našem nivou, verujem u uspeh, kaže Perica Ognjenović

Kadetska reprezentacija Srbije utakmicom protiv Republike Irske sutra počinje Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, a selektor Perica Ognjenović ističe da ekipa spremno dočekuje kontinentalni šampionat i da veruje u dobar rezultat.

Srpska selekcija do 17 godina posle priprema u Staroj Pazovi i Umagu preselila se u Opatiju, gde boravi do meča sa Ircima koji se igra sutra od 16.30 sati u Kostreni. U istoj D grupi prvenstva Evrope su Nemačka i Bosna i Hercegovina.

„Najvažnije je da su svi igrači zdravi i spremni da sprovedu zahteve koje smo postavili. Prvi utisci u Opatiji su vrlo pozitivni, spremamo se za početak turnira i mislimo samo na narednu utakmicu. U pozitivnom raspoloženju očekujemo duel sa Irskom, koji je značajani može nam olakšati ostvarenje našeg cilja. Irci su borbena, takmičarska ekipa, uvek neugodan protivnik. Spremni smo za takvu utakmicu i ako budemo na našem nivou, verujem u uspeh“, rekao je Ognjenović, a prenosi sajt FSS.

Kapiten i novi član Partizana Armin Đerlek naglašava da ekipa jedva čeka početak turnira.

„Veoma smo motivisani da se predstavimo u pravom svetlu. Irska je tipična ostvrska reprezentacija koja igra snažno, bez kalkulacija, znaju da igraju na rezultat, vole kontakt. Učinićemo sve da pobedom počnemo naše učešće, jer bismo tako olakšali put i rasterećeno ušli u nastavak takmičenja“, poručuje Ðerlek.

Srbiju posle duela sa Ircima očekuju mečevi sa Nemačkoj 7. maja, kao i tri dana kasnije sa Bosnom i Hercegovinom.

Generaciju 2000. godišta koja predstavlja Srbiju na EP u Hrvatskoj čine: golmani Miloš Gordić (Crvena zvezda) i Aleksa Milojević (Jagodina), igrači odbrane Aleksandar Kostić (Crvena zvezda), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Zlatan Šehović (Partizan), Jovan Vladimir Pavlović (Sport Tim, Banjaluka), Svetozar Marković (Partizan), sredina terena Marko Janković (Crvena zvezda), Armin Đerlek (Partizan), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Ivan Ilić (Crvena zvezda), Mihailo Nešković (Vojvodina), Vanja Zvekanov (Spartak, Subotica), Mateja Zuvić (Partizan), Slobodan Tedić (Vojvodina), napadači Milutin Vidosavljević (Čukarički),Filip Stuparević (Voždovac) i Jovan Kokir (Partizan).

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: