Kada bi danas izašla FIFA rang lista, Srbija bi skočila za četiri mesta posle pobede nad Irskom!

Bilo je dobrih i loših stvari u sinoćnjoj pobedi fudbalske reprezentacije Srbije nad Republikom Irskom (3:2) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali su igra na gol više, lepi potezi i debi na klupi selektora Dragana Stojkovića Piksija, zasigurno izmamile osmehe na lica navijača koja su smrknuta posle debakla u baražu za EP sa Škotskom.

Posle 11 godina Srbija je prvi put pobedom startovala neke od kvalifikacija, a osim tri boda i zaloga za dobru atmosferu u nacionalnom timu, naša reprezentacija je dobila i važne bodove u rangiranju za FIFA rang listu.

Lista se zvanično objavljuje jednom mesečno, a kada bi se presek pravio u ovom trenutku, Srbija bi posle pobede nad Keltima skočila za četiri mesta – sa dosadašnje i još uvek aktuelne 30. na 26. poziciju.

Na sajtu „football-ranking.com“ koji u realnom vremenu uračunava bodove reprezentacijama na osnovu učinaka, pre objave zvenične liste, može se videti da su, pored Srba, i Turci fino napredovali posle pobede nad Holandijom – takođe za četiri mesta, bili bi 28 da se presek pravi danas.

Rang lista fudbalskih reprezentacija na dan 25. mart

Rang lista fudbalskih reprezentacija na dan 25. mart

Naravno, to stanje se menja od utakmice do utakmice, pa ćemo videti nakon Portugalije u subotu uveče, te Azerbejdžana (30. mart) gde će se momci u crvenim dresovima zadržati na listi.

Najbolje rangirana otkako se pravi FIFA rang lista Srbija je bila sredinom 2009. godine kada je držala 19. poziciju.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: