KAD ZAGRMI HIMNA IZ SRCA „Orlići“ pokorili Evropu, pa zapevali „Bože pravde“ kao retko ko /VIDEO/

Kad zagrmi himna iz srca – Biti prvak Evrope je neverovatna stvar. Voleti svoju zemlju, pritom, i to svim srcem svojim, e… Toga već nema na svakom košarkaškom koraku u Srbiji. Uostalom, imali smo 26 takvih univerzitetskih primera ovog leta. Ali, juniori selektora Vlade Jovanovića, koji su pokorili „stari kontinent“, pokazali su da u srcu imaju mesta i za borbenost, i za mudrost, a i za pomenutu ljubav.

Kada su u nedelju uveče u Bratislavi, u finalu U18 prvenstva Evrope, savladali Španiju (74:62), počelo je veliko slavlje. Najpre igrača između sebe, pa sa stručnim štabom, a onda sa vernom publikom koja ih je pratila tokom svakog koraka na ovom šampionatu.

Došlo je potom na red i ono najslađe, ono za šta se vredno radilo od prvih košarkaških dana. Penjanje na najviši stepenik pobedničkog postolja. Nisu to naši juniori uspevali od 2009, a bilo je sjajnih igrača i sjajnih generacija. Ovi momci jesu.

I, tamo, tada, po primanju zlatnih medalja, okrenuli su se ka srpskoj trobojci. Sa zvučnika se čulo „Bože pravde“, a klinci su zagrmeli. Iz srca. Kako je i red. Samo malo snažnije. Da čuju svi tu ljubav.

Izvr i foto Blic

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: