K-1 u Beogradu: Tabačina na više načina

Direkti, krošei, aperkati, udarci nogom i kolenom, svega je bilo u borbama prvog ikada K-1 turnira u Srbiji.

Srbija i Beograd došli su na red da vide kako izgleda turnir kada ga organizuje jedna od najjačih svetskih borilačkih organizacija, K-1. I, možemo slobodno reći, bilo je odlično!

Pred oko 1.500 gledalaca u hali Impuls kod hotela Kraun Plaza takmičila su se osmorica kikboksera, a pobednik je bio Ukrajinac Roman Kriklja, koji je u drugoj rundi finalne borbe nokautirao Holanđanina Fabija Kvasija.

Upravo njih dvojica su i pokazali najviše.

Dvometraš od 100 kilograma iz Ukrajine je sve tri beogradske borbe dobio nokautima, demonstriravši razoran udarac kolenom!

Prvo je savladao Bahrudina Mahmića iz Bosne i Hercegovine, a onda i upornog Nemca grčkog porekla, Atu Kasapisa. Kvasi u prvoj borbi, posle tri neizvesne runde, na poene bio bolji od Hrvata Mladena Kujundžića, a u drugoj, takođe poenima, od našeg Radeta Opačića.

U finale su i jedan i drugi takmičar ušli žestoko. Razmenjivali su udarce sve do sredine druge runde, kada je Kriklja vezao sjajnu seriju – direkt, koleno, noga – i „kao sveću“ na pod poslao Holanđanina.

Usledili su aplauz i ovacije publike, ali ni približni onome što je dobio najmlađi takmičar turnira, 19-godišnji Rade Opačić.

VIDEO

Član Kik boks kluba Sinđelić bez ikakvog straha ušao je u borbe sa značajno iskusnijim rivalima. U prvoj je na poene dobio Francuza Emanuela Pajea, iako je meč počeo sa oduzeta dva boda zbog nešto veće kilaže od prijavljene uoči zvaničnog merenje održanog dan ranije. Opačić je snažnim i preciznim udarcima raskrvario lice Francuza već u prvoj rundi, posle čega je imao još nekoliko pogodaka u glavu rivala, što mu je donelo pobedu.

Paje mu je, međutim, zadao par jakih udaraca u rebra, a posledice toga bile su vidljive i sa tribina.

Saznali smo posle turnira od Opočićevog tima da se čak razmišljalo o predaji borbe, ali mladi borac nije želeo da odustane pred domaćom publikom. Stisnuo je zube i izašao na megdan favorizovanom Holanđaninu Kvasiju. Hrabro se držao, iako je dva puta bio u nokdaunu, ostao je na nogama do kraja meča, međutim, rival je sudijskim odlukama zasluženo prošao u finale.

Biće ovo, svakako, veliko iskustvo za perspektivnog „fajtera“.

Pored Radeta, Srbiju je u ringu predstavljalo još dvoje takmičara. Novosađanin Marko Adamović, koji je u revijalnoj borbi poenima savladao Rusa Sajfulaha Hambahadova, „nagrađenog“ zvižducima publike zbog nesportskog šutiranja našeg borca posle isteka runde i udarca u gong, i Marina Spasić, koja je takođe bodovanjem bila uspešnija od Merime Bašić iz Bosne i Hercegovine u kvalifikacionoj borbi za prvi ženski K-1 tunir ikada, koji će se narednog februara održati u Azerbejdžanu.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: