Jusein Bolt još nije odlučio gde će završiti karijeru

Jamajčanin Jusein Bolt, višestruki olimpijski atletski šampion i svetski rekorder rekao je da bi mogao da nastavi karijeru i posle Svetskog prvenstva u Londonu, ali da će ovo sigurno biti njegova poslednja sezona.

Bolt je prethodno rekao da bi poslednju trku u karijeri mogao da istrči u avgustu u Londonu na Svetskom prvenstvu.

Svetski rekorder u trkama na 100 i 200 metara rekao je da je razgovarao sa trenerom Glenom Milsom o tome gde bi mogao da završi karijeru.

„Još nismo odlučili šta ćemo da uradimo“, rekao je 30-godišnji Bolt, preneli su britanski mediji.

Bolt bi poslednji put u karijeri mogao da nastupi 12. avgusta u Londonu, u finalu štafete 4 x 100 metara.

„O tome neću da brinem do Svetskog prvenstva, ili nekoliko dana pre početka takmičenja. Sada sam koncentrisan na sezonu. Volim da zabavljam publiku. Pokušaću da uživam u svakom minutu“, naveo je on.

Bolt je ponovio da u Londonu neće trčati na 200 metara.

On je postao prvi atletičar u istoriji Olimpijskih igara koji je osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara svetskim rekordima, a u dva navrata je uspešno branio titule, koje je osvojio u Pekingu 2008. godine.

„Imao sam sjajnu karijeru. Zaista sam uživao u usponima i padovima, u iskustvu. Uradio sam sve što sam želeo, pribiližava se kraj i to je u redu. Ovo je emotivna sezona“, rekao je Bolt.

Izvor i foto RTS

 

Pročitajte i ovo:

One Thought to “Jusein Bolt još nije odlučio gde će završiti karijeru”

  1. […] Jusein Bolt imaće jednog konkurenta manje na Svetskom prvenstvu u Londonu, zbog povrede zadnje lože odustao je Andre de Gras. […]

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: