Jurohups : Španci sa pet klubova u Evroligi, osim ako…

Jurohups prenosi kako bi Španija trebalo da ima pet predstavnika naredne sezone u Evroligi

Još kad su se u finale Evrokupa plasirala dva španska tima, Valensija i Unikaha, počele su da kruže priče da će i naredne sezone Evroliga uputiti jednu specijalnu pozivnicu za učešće u ovom eminentnom klupskom takmičenju.

Naime, 12 od 16 mesta je zagarantovano ugovorima. Među njima su tri španska tima (Real Madrid, Barselona i Baskonija), dva turska (Efes i Fenerbahče), dva grčka (Olimpijakos i Panatinaikos), te Makabi (Izreal), Armani (Italija), Žalgiris (Litvanija) i CSKA Moskva (Rusija).

I za preostali pet mesta poznato je, ili je bar bilo poznato unapred, ko će ih popuniti. Prvo je rezervisano za pobednika Evrokupa, a to je Unikaha Nemanje Nedovića i Dejana Muslija.

Svoja garantovana mesta imaju još pobednik ABA lige (Crvena zvezda ili Cedevita) i šampion Nemačke.

Takođe, jedno mesto je rezervisano za najbolji tim VTB lige (u slučaju da pobednik u tom regionu bude CSKA, onda to mesto pripada drugoplasiranom).

Dileme su nastale oko poslednje, 16-te vize za Evroligu u sezoni 2017/18. Prema ranijem dogovoru, to mesto bi trebalo da pripadne najboljem španskom timu, posle trojke koja ima zagarantovana mesta ugovorom.

Sad kad je učešće u Evroligi potvrdila i Unikaha, nastali su „problemi”. Kako tvrdi „Jurohups”, ipak je sasvim moguće da Španija ima i petog predstavnika.

I to će se, prema informacijama kako navodi Jurohups, dogoditi ako najbolje plasirani tim ACB lige ne bude Unikaha, naravno izuzimajući još trojku sa garantovanim ugovorom, Real, Barselonu i Baskoniju.

U protivnom, Evroliga bi zadržala pravo da uputi specijalnu pozivnicu nekom od timova. A gotovo da ne bi bilo dileme ko bi to mogao da bude. Jasno je da je interes sponzora, koji je i finansijer bogatog turskog kluba, da i naredne sezone u eliti bude Darušafaka.

Podsetimo, finalni turnir Evrolige naredne sezone biće igran u Kombank areni u Beogradu. A samo takmičenje biće igrano po istom formatu kao i ove sezone.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: